Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Ponavljajoča vnetja sklepov

Ponavljajoča vnetja sklepov

Spoštovani,

vljudno vas prosim za mnenje. Pred približno dvema letoma se mi je vnel kolk. Zelo zelo huda bolečina, otečen sklep. Bila sem vsaj 14 dni na berglah. Pregled je pokazal vnetje narastišča mišice (uz), drugih preiskav ni bilo, zdravljenje konzervativno. Ko bolečine ni bilo več se je čez približno dva meseca zadeva ponovila na drugem kolku. Pri zdravniku potem nisem bila. Dva meseca nazaj se je zadeva pojavila v levi rami. Prav tako zelo huda bolečina z omejeno gibljivostjo. Zdravila sem se sama z Ibuprofenom, čez dober teden je bilo ok. Sedaj so se spet pojavile bolečine v levem kolku. Sicer znosne vendar prisotne tako v mirovanju kot pri gibanju. Sklep je vnet ker čutim da je otečen in vroč. Morda kakšna ideja, za kaj bi lahko šlo? Verjetno putika ni ena od možnosti glede na to, da gre za kolk in različne sklepe? Imamo jo v družini namreč, po očetovi strani jo imajo skoraj vsi, ne glede na spol. Stara sem 42, aktivna, drugih težav nimam.

Hvala za odgovor

Spoštovani!
Moral bi opraviti klinični pregled za dokončno mnenje. Lahko gre za pertrohanterni bursitis, možne so tudi degenerativne spremembe kolka. Svetujem opraviti RTG, UZ in MR kolka ter nato pregled pri ortopedu. Putika v kolku je bolj redka.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close