Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Diagnoza – Lumboishialgija Pomoč

Diagnoza – Lumboishialgija Pomoč

Pozdravljeni

Stara sem 30. Vendar imam zelo hud problem da me ob strani leve medenice spodaj levo in zadaj levo včasih do stegna zgrabi krč ne morem se niti sklanjati sploh sedeti  ker me tako močno zgrabi da ne moram nobeno pozicijo imeti – razen včasih pomaga stati in malo hoditi na okoli vendar komaj. No Včeraj vam povem da me je zgrabil krč tako močno da sem se zablokirala nič nisem morala storiti šla sem k Dezurnemu in mi je dal Infuzijo Novalgin in Diclofenac kar mi je seveda malo odleglo predpisal tablete Novalgin in napotil k ortopedu.

Lani sem vse analize ze naredila in terapije imela inflirtrianje, Infuzije naredila MRTI, slikanje hrbtenice kar seveda je diagnoza “LumboIshialgija” .

Osebni zdr. mi je rekel lani “Za Op. ne bi naredil an ker si premlada 29.let vsakič ko imaš ta problem pridi po infuzijo ali injekcijo.

Problem je v tem da se ne moram celo zivljenje zdraviti z Infuzijami. In ko to Boli ko te zgrabi KRČ ob medenici da še ko vdihem ne MOREM ker me boli oz malo zagrabi.

MOJE vprašanje je: Kakšna je to Operacija za Lumboishialgijo in kako se izvaja in kakšne so zivljenjske nevarnosti oz Tveganje lako ovira normalno Hojo po OP??

Ker očitno nihče si ne upa poslati na Op. mene pa zgrabi krč povsod ali sem na morju doma, zunaj nekam.

KAJ storiti? Naj se pozanimam za OP ali pač ni treba? Potrebujem kakšno zdravljenje v bolnici da to pač mine? , Ker tablete ne pomagajo več

In je zelo moteče ker me zablokira cisto

Spoštovani!
Glede na poslabšanje stanja vam definitivno svetujem ponovno kontrolno MR preiskavo ledvene hrbtenice in nato kontrola pri ortopedu, da pregleda posnetke in poda mnenje glede operacije. Lahko pridete tudi k meni. Niste nič napisali, kaj je pokazala prejšnja MR preiskava. Če imate diskus hernijo, je operacija zelo rutinska, domov greste isti dan, rehabilitacijo je cca 3 mesece in je stanje potem mnogo boljše.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close