Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čuden občutek na levi strani glave

Čuden občutek na levi strani glave

Pozdravljeni,

Že nekaj časa opažam kot neko mravljinčenje na levi strani obraza in kot neko stiskanje na vrhu glave, locirano tudi bolj na levi strani, ki ga pa ne občutim na vedno istem mestu. To ni bolečina temveč čuden občutek, kot takrat ko se ti celi kašna večja rana/odrgnina in je občutek da vleče kožo skupa . Občasno občutim tudi kot nek pritisk v levem ušesu. Tudi leva stran vratu in potem naprej levo ramo čutim kot bolj zategnjeno.

Zaradi pogostih glavobolov sem pred meseci opravil MR glave na katerem pa ni bilo ugotovljenih nepravilnosti. Na koncu se je izkazalo da so glavoboli očitno posledica visokega krvnega pritiska. Od kadar jemljem zdravila proti visokemu pritisku so tudi glavoboli precej manj pogosti.

V levem ušesu imam tudi tinitus, ki je na podlagi meritev sluha posledica slabšega sluha v levem ušesu. Nekatere frekvence slišim približno 40% slabše kot v desnem ušesu.

Star sem 43 let. Visok 184, težak 90kg. Zaradi službe precej presedim pred računalnikom. Gotovo je prisotna tudi nepravilna drža na stolu. Trudim se biti fizično aktiven in lahko rečem da imam kar nekaj kondicije. Sem zelo anksiozen, zaskrbljen, na trenutke tudi prestrašen, delam negativne scenarije. Star sem 43 let, nimam otrok niti stalne partnerke. To me tudi zelo mori.

Zanima me kaj bi lahko bil razlog za čuden občutek na levi strani glave?

Pozdravljeni,

glede na vaš opis in MRI glave gre očitno za mišične bolečine in dsifunkcijo. Anksioznost pa vse še poslabša.

Priporočam vam redno športno dejavnost vsak dan, masažo vratu, gretje, razgibavanje.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Zahvaljujem se vam za odgovor. Se bom držal vaših napotkov.

New Report

Close