Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine nad peto

Bolečine nad peto

Pozdravljeni.

Mojo mamo že mesec in pol boli leva noga nad peto v višini gležnja. Opravili sva RTG gležnja in napisali so sledeče: Majhna kalcinacija v predelu Ahilove tetive in začetni kalcinirajoč tendinitis. Potem pa še da je nadštevilčna kost Trigonum dislocirana po frakturi proc.posterior tali.

Mama ni nikoli imela nič zlomljenega, zvitega, izvina,.. Dobili sva napotnico za travmatologa pod redno, na vrsti bova čez tri tedne v tem času je v bolniškem staležu, noga je ne boli v mirovanju, po prebližno 30minutni aktivnosti se prične bolečina.

Zanima me ima kdo izkušnje s tem? Je takšna stvar sploh za travmatologa ali je to ortopedska stvar glede na to da mama ni imela nič zlomljenega.

Berem in berem in vse kar preberem je počitek in hlajenje. Je možna tudi blokada in v kakšnem skrajnem primeru to operirajo?

Prosila bi za kakršnokoli mnenje saj sem zasrkbljena glede ne preveč poznanega teritorija.

Hvala in lep pozdrav.

 

Spoštovani!
V večini primerov je zdravljenje konzervativno, se pravi brez operacije. Lahko se eventuelno operira in odstrani ta os trigonum, če moti in le-ta povzroča težave, še redkeje se operira Ahilova tetiva. Svetujem lokalno hlajenje, masaže z Voltaren gelom ter fizioterapijo v ZD (UZ, laser, MGT). Sam se blokad v okolici Ahilove tetive izogibam, ker lahko potem pride do rupture tetive. Pridobi naj si tudi vložke za razbremenitev petnice. Svetujem raje pregled pri ortopedu kot travmatologu.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close