Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Cuden okus

Cuden okus

Pozdravljeni,

Imam eno vprasanje.Star sem 38 let.

Ze en teden imam okus po gnoju v ustih,ko diham.Ko vdihnem in izdihnem pri izdihu zacutim-okusim gnoj.

Za ustno votlino skrbim redno.Imam medzobne ščetke, vodno prho,curaprox zobno pasto in curaprox ustno vodico.

Vrocine nisem imel,nobene viroze,nič.

Cutim,da okus po gnoju prihaja iz globine grla.Na orlju sem bil par mesecev nazaj zaradi tezav tezav z grlom.Imel sem obcutek tujka v grlu,bele obloge na grlu,pekoc obcutek v grlu.Rekli so,da imam refluks in mi dali tablete emozul 20mg,ki sem jih jedel nekaj casa.

Sedaj jih vec ne jem.Trenutno nimam tezav razen ta okus po gnoju ko diham,ki je res motec.Me pa drugi ne vohajo,če pihnem v njih ali govorim.Okusim samo jaz ta vonj.Ne vem kaj naj naredim,ker je res moteče.Splih zjutraj,ko se vstanem je ta okus se bolj izrazit.

Tudi v ušesih mi konstantno šumi.Sploh,ko je tišina slišim to piskanje v glavi.

Strah me je,da bi bil kaksen rak ali kaj hujsega.

 

Prosim za nasvet, odgovor

 

hvala

 

Prosim za odgovor kam se naj obrnem.

pozdravljeni,

kot ste sami napisali, je slab zadah / okus najverjetnje povezan z želodcem. Gastro-ezofagealni refluks so vam potrdili, običajno predpišemo višji omerek esomeprazola, 40 mg vsaj 1 x zjutraj na tešče za 3 mesece. Priporočam vam še gastroskopijo (možnost okužbe z bakterijo Helicobacter pylori).

Drugi razlogi okusa po gnoju so še

– vnetje mehkih obzobnih tkiv z žepki, v katerih so bakterije

– karies, endodontsko zdravljenje zoba

– kronično vnetje žrelnice (limfatičnega tkiva v nosnem žrelu) ob pogostih virusnih okužbah dihal ali pri alergijskem rinitisu.

Torej svetujem

– obisk zobozdravnika

– endoskopijo nosu in nosnega žrela in grla pri ORL, po njegovem nasvetu ponovitev terapije z esomeprazolom v višjem odmerku za daljše obdobje

– gastroskopijo

Lp,

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close