Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Podaljšanje porodniške in nizka teža

Podaljšanje porodniške in nizka teža

Pozdravljeni!

Moja hči je bila rojena v  37.tednu kot zahiranček s težo 2015 g, pri čemer je odpustna teža znašala 1.850 g. Do 4.meseca je bila izključno dojena, potem pa sva zaradi slabega  napredovanja v teži pričeli z uvajanjem goste hrane. Pri devetih mesecih je tehtala samo 6.800 g, sedaj pri skoraj enajstih pa okoli 7.200 g. Blato odvaja večkrat dnevno, tudi 5 krat dnevno. Bi to lahko bil razlog za slabo napredovanje v teži? Je to lahko povezano s kakšno alergijo? Zaradi zahiranosti in hipotonije je vodena tudi v razvojni ambulanti. Na fizioterapijo pa ne hodiva, ker to naj ne bi bilo potrebno. Ker me skrbi, kaj bo z njeno težo, ko bo šla v vrtec, me zanima, če so zgornje okoliščine morda lahko razlog za podaljšanje porodniške? Z njeno prehrano se namreč res veliko ukvarjam oz.porabim veliko časa in energije, da poje pripravljen obrok. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Znano je, da zahirančki težje pridobivajo in kasneje ulovijo svoje vrstnike pri nabiranju telesne teže. Najverjentneje šele okoli 3. leta starosti, ko se neha tudi pogosto obolevanje prvega vrtčevskega leta, ki znatno pripomore še k počasnejšemu pridobivanju telčesne teže.

Kar se tiče podaljšanja porodnega dopusta se pomenite z razvojno pediatrinjo (kljub temu, da nima razvojnega zaostanka, vendar je mnenje razvojnega pediatra pri podaljševanju porodnega dopusta ključno).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close