Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Sprememba kože

Sprememba kože

Spoštovani,

prosila bi za vas za pomoč, oz. mnenje kaj se dogaja z mojo kožo.

Da opišem zadevo: pri enem članu družine so se v mesecu novembru pojavile garje, zato smo se vsi preventivno zdravili z Infectoscab 5 % kremo. Ker po tem mazanju (kuro smo ponovili 2x) ta krema ni imela učinka kot bi ga morala imeti, smo se v mesecu januarju vsi mazali z 20 % žveplom v Belobazi.

Jaz garij sicer nisem imela, sem in tja me je srbela koža, izpuščajev nisem imela. Po nekako 14 dneh po mazanju z žveplom se mi je stanje moje kože poslabšalo. Koža je groba oz. hrapava, lisasta, peče (ne srbi), se lušči. Ko slečem spodnjo majico pada kar nekaj belega prahu iz nje. Najhuje je pod pazduho, na trebuhu, zadnjici  in po hrbtu (po nogah in rokah je ok). Zamenjala sem milo za tuširanje (uporabljam tekoče milo za majhne otroke), zdravnica mi je predpisala 20% Elocom v belobazi, s katero se mažem dvakrat na dan od začetka marca. Stanje po mazanju s to kremo ni boljše, mogoče samo malo oblaži stanje na moji koži.

Pred uporabo teh krem je bila moja koža normalna, mogoče samo pozimi malo suha. Takrat sem se namazala s kremo za suho kožo, če pa se sedaj namažem z njo me grozno peče.

Je možno, da sem se z žvepom poškodovala kožo? S čim svetujete, da si popravim stanje moje kože?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam,

Ana

Pozdrav!

Da, žveplo je zelo agresivno in kožo izsuši, postane vneta, groba, zaščitnega sloja ni….. Omenjena krema, ki jo imate je za ublažitev , na vsak način pa potrebujete še mastne kreme, kreme za obnovitev kože, lahko tudi oljne kopeli, da se koža ponovno “postavi” s svojim zaščitnim slojem, kar pa traja kar nekaj časa.

Kreme- o imenih tukaj ne smem govoriti, ki obnavljajo zaščitni sloj  dobite v lekarni.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close