Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povisan troponin

Povisan troponin

Pozdravljeni,

17 letni hčerki se je po preboleli virozi med treningom dva dni nazaj pojavila bolečina v prsnem košu, ki je v mirovanju blaga, ob določenih gibih se poveča. Danes je bila napotena na pediatrično kliniko, kjer so rekli, da je vse skupaj najverjetneje mišično skeletnega izvora. Vseeno pa je bila ugotovljena podaljšana Qt doba (459 do 483), predvsem pa me skrbi povišan troponin I (58 ng/l). Zdravnica ob podaji izvida trga ni omenila, zato sem videla šele doma. Na izvidu sicer piše, da ni znakov akutne ishemije miokarda. Zanima me, kaj bi ta troponin lahko pomenil in predvsem, do kolikšne mere je vse skupaj nevarno.

Hvala in lep dan.

Najpogosteje so bolečine, ki se povečajo pri gibanju, rotaciji trupa, skeletno mišičnega izvora. Blaga povišanja nekaterih izvidov niso zaskrbljujoča, ker niso takšna, da bi vzbudila sum na akutno ishemijo miokarda. Ali ste podaljšano QT dobo videli na EKG ali je posebej izračunana? Verjamem, da je izvide pregledal specialist, ki mu je zaupati tudi pri mnenju.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close