Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Otrok poje zelo malo goste hrane

Otrok poje zelo malo goste hrane

Pozdravljeni, imam 6-mesecno hčerko, ki jé gosto hrano od dopolnjenega 4. meseca. Zelo rada jé in lepo sprejema vse nove okuse, vendar poje zelo malo na obrok. Maksimalno je pojedla 100ml zelenjavne kašice pa še to je več kot 1 mesec nazaj. Zadnje 14 dni pa poje samo nekje od 40-60ml na kosilo. Še vedno zelo rada odpira usta in kaže interes, vendar poje res malo. Pri kosilu že ima zelenjavno-krompirjeve-mesne kašice, ki jih je lepo sprejela, ampak skrbi me količina. Že bolj kot 2 meseca se zelo slini in kakšen mesec slabo spi ponoči, ker ji počaaaasi izrašča prvi zob, mogoče ji zaradi tega ne paše tako jesti? Vendar tudi, ko še zob ni nagajal, ni pojedla dovolj, da bi se najedla samo kaše… Še vedno polno dojim in ji dam tudi dopoldansko malico (sadje ali sadno-žitna kaša), občasno ji dam tudi večerjo (žitno-mlečna kaša), saj kaže znake, da ji samo mleko ni dovolj in je veliko bolj zadovoljna, če najprej pojé neko malo količino in se nato podoji… Ali se brezveze sekiram in samo potrebuje čas? Hvala za odgovor.

Nekateri dojenčki v nekaj dneh osvojijo gosto hrano tako, da zadostijo celemu obroku, drugi imajo raje manjše količine. Vsekakor vztrajajte naprej.

Izraščanje zobkov lahko povzroči manjšo ješčnost zaradi b9olečin.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close