Najdi forum

Hrbtenica

Spoštovani,

Pred 6 tedni sem se zjutraj zbudila z ostro bolečino v predelu ledvene hrbtenice, ki je trajala dobre 4 tedne. V tem času je bila tudi moč v levi nogi močno zmanjšana, bolečina pa se je širila iz križa v levo nogo.

Sumili smo na hernijo, ki sem jo že imela v času 2.nosečnosti pred 7 leti.

Z vajami in elektro-terapijami sem bolečino uspela nekako sanirati in je sedaj povsem drugačna kot je bila. Sem pa šele sedaj prišla na vrsto za slikanje MR in je izvid sledeč:

blaga sinistrokonveksna deviacija torakoledvene hrbtenice, malo poudarjena fiziološka ledvena lordoza.

i.v. diskus l3-4 blago znižan in izsušen v sklopu začetnih degenerativnih sprememb brez protruzij ali herniacij.

Je možno, da je vendarle šlo za hernijo in se je sanirala ali so v izvidu omenjene težave lahko vzrok za tovrstne bolečine?

Zahvaljujem se vam in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!
MR preiskava je pokazala degeneracijo diskusa L3-L4 brez diskus hernije ali utesnitve nevralnih struktur. Možno je, da je šlo za hernijo in se je sanirala, vendar bi se moralo skoraj videti na MRju, ker še ni minilo toliko časa od težav. Glede na izvid operacija zaenkrat ni potrebna. Svetujem nadaljevanje vaj in fizioterapijo še naprej.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close