Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Neješčost otroka

Neješčost otroka

Pozdravljeni.
Doma imam enoletnico, ki je zelo neješča. Za zajtrk ji navadno naredim žitno kašico z mlekom (mleko uživa že od 6m) ali kakav z mlekom in kruh. To poje nekje (nikoli nisem tehtala, niti ne morem primerjat z komerkoli, saj je edinka, prav tako sva midva edina starša v krogu prijateljev) za moje laično mnenje približno 6mesečnega dojenčka. Zajtrkujemo okoli 8h, oz najmanj 1 uro po krajšem dojenju.
malico preskočimo, saj ji okoli 11-11:30 ponudim kosilo (to kar mi jemo, oz ce je kaj takšnega, ji ponudim pripravljene v kozarčkih. Poje toliko, da se žlica umaže.
Po kosilu gre na dojko, se podojimo (da dodamo kar ni dobila pri kosilu dovolj) in zaspi. Spi nekje 40 min pa vse do 1,5h.
tekom dneva ji ponudim sadje, domač frutek, kakšen koruzni smoki ali nesoljene kokice (okoli 15-15:30), vendar ni ravno navdušena.
Večerjo imamo zgodaj, saj že obiskuje vrtec, za katerega se zbudimo že 5:50. Večerja je okoli 18h, sicer je preveč sitna da bi kaj spravila vase od zaspanosti. Zaspi izključno z dojenjem. Ponoči smo se do izpred nekaj dni nazaj dodatno dojile še ob 23h, 2h in 5h. Zdaj, zaspi okoli 18:30-19:00 in spi do 4h, se podojimo in zaspi nazaj.
To je v primeru vikenda, ko smo doma in ne v vrtcu.

V vrtcu se je navadila jesti, ni pa neki oboževalec hrane. Zajtrk imajo ob 8h, malico (sadje) ob 9h, kosilo 11h ter popoldansko malico ob 14h. Po besedah vzgojiteljic, poje več kot je na začetku.
Za moje pojme, hčerka premalo poje, kljub temu, da tudi sama nisem ješča in jem ob urah, da ne izpustim kakšnega obroka.
Da podam še zadnjih nekaj pregledov:

November – 10 mesecev: 8.180g in 69 cm

december – 11 mesecev: 8.170g in 72 cm (pregledana tudi kri in urin zaradi pregleda pred vstopom v vrtec – vse bp)

januar – 12 mesecev: 8.350g in 72 cm

Sem le malce paranoična? Kako bi uredila njeno neješčost? Razmišljam o ukinitvi dojenja (v upanju, da se ji “odpre”), vendar sem po drugi strani v skrbeh, saj smo bili že 2 tedna doma zaradi prehladov iz vrtca (vročina, zamašen nos, kašelj) in ji je bilo edino do dojenja (zavračala vse drugo).

Prosim za pomoč

Dejstvo je, da bolan otrok slabo je in več zaporednih virusnih okužb lahko pri pridobivanju teže povzroči pravi zastoj. Po koncu zime, ko nehajo tako pogosto obolevati, se stanje hitro izboljša.

Vsekakor pa enoletni otrok ne potrebuje toliko dojenja, pač pa normalno gosto hrano, dojenje pa morda zjutraj in zvbečer in nič več.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close