Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spanje

Spanje

Pozdravljeni.

Naš malček bo konec leta star 17 mesecev. Do sedaj še nismo prespali cele noči. Zaspi z uspavanko in flaso mleka ter mirno spi kakšno uro. Spat gre med 19. in 20. uro. Potem pa se prebudi nekajkrat na noč – včasih mu mož ponudi flašo z vodo, včasih pa le-to zavrača in ga pusti, da sam zaspi nazaj. Seveda z ogromno joka. Nočno spanje je prevzel mož in meni se srce trga, ko malčka slišim jokati. Mož pravi, da je slabše, če sem zraven. A je to pravi pristop, da se ga pusti jokati? Bojim se, da z možem ne delava prav.

Hvala za odgovor.

 

Starši se poslužujejo različnih metod uspavanja otrok, prav tako je objavljenih mnogo različnih člankov in nasvetov, kako otroka pripraviti, da bi spal nepretrgoma.  Vsaka metoda ima svoje zaprisežene pristaše, običpajno pa je potrebno več poskušanja, da ugotovite, katera metoda se najbolje obnese pri vašem otroku.

Vsekakor ne pustimo otroka jokati brez nadzora. Smo ob njem, da mu sporočamo, da smo tu, vendar je čas za spanje.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

3,5 letna Hčerka se že od oktobra nekje velikokrat (včasih tudi vsako noc) zbudi ponoči in cuje tudi po 2 uri (včasih več, včasih manj). Sicer vseeno ponoči spi nekje 10 -11ur, če se ne zbudi pa 12. (Spat gre okoli 7.30 in potem se zbudi med 8 in 9. , odvisno, če noč prespi ali ne). Imate kakšno mnenje zakaj se ponoči zbuja? Potem sicer samo leži in se premetuje dokler ne zaspi nazaj, se ne dere, ne joka, ne pogovarja, spije malo vode in potem je to to.  Res je, da je letos začela z vrtcom (ampak je šla samo 2x zaradi viroz, ker sem bila pred pdp , zdaj, ko je doma dojencek pa je še doma) in smo ravno v tem času, ko se je začelo zbujanje, dobili dojenčka…ampak je on ne zbudi, ker se prebudi ob drugačni uri kot dojencek. In tudi sicer nima težav z dojenčkom, ga je zelo lepo sprejela, ga ima rada.

Doma tudi nimamo nobenih težav, lepo se razumemo, ko jo vprašam zakaj se je zbudila ponoči, ponavadi reče ,da se ji je sanjalo o risanki (ampak ne strašne sanje).

Mislite,da je to normalno ali je treba čemu posvetiti pozornost? Konec septembra,ko je imela sistematiko je bilo vse ok na pregledu, Je bila pa takrat tudi cepljena z odmerkom proti klopom meningitisu.

 

Najlepša hvala za odgovor,  lep pozdrav

Mamica

P.s. čez dan ne hodi več spat (saj je uspavanje sicer dolgo trajalo,ker ni želela spat, pa še zvečer je bil potem dolgorrajen proces in je zaspala sele okoli 22ure, tudi cez dan ni utrujena, je dobre volje.) In še, ko je kaj prehlajena, bolehna, prespi celo noč, brez zbujanja.

Hvala, lp

Ne nzam vam pojasniti, zakaj se deklica prebuja ponoči, nabor možnih vzrokov pa je tudi preširok, da bi lahko na ta način ugotovili, za kaj gre. Vsekakor se posvetujte z otrokovim peditrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close