Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Boleče področje na nebu ustne votline

Boleče področje na nebu ustne votline

Pozdravljeni,

Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok bolečine na ustnem nebu na štrleči kosti, ki se otipa s prstom za zadnjim zobom (slika: https://ibb.co/6176wJv)? Neprijeten občutek, rahla bolečina in občutek otečenosti sevajo v grlo/požiralnik na isti strani glave. Občutim tudi zamašeno uho na tej strani in v okolici ušesa nekakšno mravljinčenje. V preteklosti so se pojavljali nekakšni migrenski glavoboli (tudi tedensko, pozimi in poleti) samo v tem predelu glave, prenehali so v roku 2-4 dni. Ko sem zamenjala vzglavnik v valjastega in nehala spat na trebuhu, so glavoboli izzveneli, a neprijeten občutek vztraja še nekaj mesecev za tem.

Pregledi so bili narejeni preden sem slučajno našla bolečino na ustnem nebu: ORL ok, CT obnosnih votlin brez posebnih ugotovitev, MR glave ok, nevrolog trdi da je atipična obrazna bolečina, drug nevrolog trdi da je trivejni živec, zobje so urejeni. Dva meseca nosim opornico za bruksizem, čeljustni sklep na tisti strani obraza rahlo poči ob širšem odpiranju ust.

Celotne ustne votline mi na nobenem pregledu niso pretipali. Nekaj časa sem z jezikom bezala v tisto stran obraza, ker sem zaradi slabega zobozdravnika imela težavo urediti stanje z zobom, zdaj je že leto dni izpuljen.

Najlepša hvala za vaše mnenje. Skrbi me, da se je spregledalo karkoli pomembnega.

Pozdravljeni,

 

obkrožili ste retromolarni predel. Našteli ste vse potrebne preglede oz. preiskave, ki so priporočljivi pri obrazni bolečini , vi ste jih že opravili. Če je od ORL pregleda in MRI minilo že 1 leto, svetujem kontrolni ORL pregled.

Sicer pa se s primarnimi obraznimi bolečinami in glavoboli ukvarjajo nevrologi, možna zdravila so SSRI (vrsta antidepresivov) in pregabalin (Lyrica).

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close