Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Penice/slinjenje novorojenčka

Penice/slinjenje novorojenčka

Spoštovani,

 

imam vprašanje glede slinjenja/penic okrog ust pri novorojenčku. Moja hcerka stara 5 tednov se je pred kaksnim tednom zacela nekoliko slinit in ustvarja taksne majhne penice in mehurcke. Veliko pa tudi kaže jezik. Med spanjem se slisi hrkanje. Smo izkljucno na AM ze 2 tedna, saj zal dojenje nikakor ni steklo. Je normalno budna, apetit je normalen, polulanih plenick veliko, le pokakana ni tako pogosto, ko pa je pa je blato nekoliko trdo in se prav muci, da se pokaka.

Vprašanje:

1. so te penice/slinjenje normalne pri novorojencku? Nekateri pravijo, da je lahko to znak ne RSV.

2. Je pogosto kazanje jezicka normalno pri 5. Tednih starem dojencku?

3.  Kaj storiti pri trsem blatu? Bi lahko kako pomagala, da bi se blato zmehcalo in bi s tem lazje odvajala?

Se opravicujem za morda hecna vprašanja. Sem prvič mama in imam precej strahu pred tem virusom RSV, ki trenutno razhaja.

Lp, Zala

Slinjenje in plazenje jezika je normalno.

RSV: seveda takrat tudi vidimo penjenje, vendar je takrat otrok BOLAN. 2-3 dni je prehlajen, običajno z vročino, nato pa se stanje slabša z znaki težkega dihanja (rtes težkega dihanja, ne zaradi zamašenega nosu), zavračanja hranjenja in tudi penjenja, kar pa je ob vseh drugih, res zaskrbljujočih znakih, nepomemben znak.

Če ima otrok res hude težave s trdim blatom, priporo9čam formulo za zaprte dojenčke, ki vsebuje več laktoze, ki mehča blato.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close