Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Popokane,suhe dlani in prsti

Popokane,suhe dlani in prsti

Pozdravljeni

Imam težave z suhimi in popokanimi rokami(samo dlani in prsti.

Pri dermatologu so mi naredili alergijski test na hrbtu,vse ok.

Uporabljal več ki krem niso pomagale(beloderm,belogent,elocom..razne domače kreme…itd)

Ne vejo kaj bi mogli biti,luskavica ne,kontaktni dermatitis ne ,skratka bil srm pri zasebnikih da bi prišel prej do pregleda.

Naročen sem komaj marca v ukc(po enem letu od pojava tega)

Na kratko:

Zadebeli se mi koža tam kjer je kontakt(isti gibi),potem ta koža poka,rana krvavi po času se mi zluščiin pride nova koža ki pa spet poči,takrat najbolj boli.

Prepisali so mi kremo s kuteridom,da mi zmehča trdo kožo in hitreje obnovi,ampak to je začaran krog,spet pride debela koža.(uporabljam malo mobitel 1uro na dan,zadebelila se mi je koža na palcu ko z dotikom narišem vzorec za odklep mobitela)

Spet gre vse po omenjenem postopku.

Ne morem delati,oblačiti se,flašo odpreti…skratka kakovost življenja je padla.

KRI večino časa kaže blago vnetje(sečila).zdravnica pravi da to ni nevem kaj,malo

Ti problemi s kožo so že od januarja 2022,zmeraj slabše.

Prosim za vaše mnenje,lp

 

Pozdrav!

Če prav razumem ste bili pri dermatologu, zato je prav da ta do konca reši in razjasni stanje.

Vprašanj je sicer veliko!: kaj delate, koliko sta stari, ali so spremembe samo na dlaneh ali na hrbtiščih, kaj je na podplatih, kaj je v družini…….

Običajno je stvar potrebna nege s kremami , ki mastijo, nosijo se bombažne rokavice, prekine se delo z agresivnimi stvarmi…..

Torej veliko vprašanj, zato vam več ne morem pomagati.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
    Ja,star sem 39 let, samo po dlaneh,prstih(znotraj)se to dogaja,drugje imam čisto kožo tudi hrbet in podplati bp,v družini ni primerov z boleznijo ali alergijami.

Delam, pa že 13 let z granulatom(plastičnim)

Uprablja se za brizganje plastičnih delov.Nikoli nisem imel problemov do sedaj.

Mažem roke 3 4 na dan,kot da je hujše.avgusta sem se naročil k dermatologu ki ga imam komaj aprila v ukc.do sedaj sem bil samoplačniško,delal teste na hrbtu za alergije ki pa so bili ok.

Do takrat nevem kaj bo,ker stanje je z meseci slabše.kam se lahko obrnem do takrat in ali je ta moj problem tako ne nujen da moram čakati skiraj leto?

Vsak mesec dva moram.na bolniško ker ne morem delati.dvigujem bremena,meni pa rane krvavijo tam kjer je najvecji kontakt.obupan sem.

Prosim se za kako usmeritev,odgovor in hvala za prejšnje lp obupan

Na dlaneh , na rokah so lahko tri diagnoze: bolezni kot so luskavica, atopijski dermatitis in ali podobno, druga bolezen je kontaktna alergija na snov, ki prihaja na roke, tretja , ki se mi zdi najbolj verjetna pa je vnetje kot posledica agresivnih , dražečih snovi.

v tem primeru je prvo bolniški dolgotrajni stalež in negovalne , mastne kreme, najpomembnejše pa zamenjava delovnega mesta, če se taki ukrepi pokažejo koz uspešni. Seveda je to le predvidevanje na podlagi poteka in opisa.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close