Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Predpis antibiotikov brez pregleda krvi

Predpis antibiotikov brez pregleda krvi

Pozdravljeni,

imel bi vprašanje glede postopka zdravljenja 3-4 letnika. V preteklih letih nismo imeli večjih težav z boleznimi (npr. 2x/leto), a je s septembrom začel hoditi v vrtec in od takrat je veliko bolan. Načeloma nič presenetljivega saj v preteklih letih ni imel veliko stika z vrstniki in ni prekužen.

Od septembra smo imeli 3 antibiotike, a vendar nobenega pregleda krvi. Ne sprašujem o pravilnosti odločitve za zdravljenje z antibiotiki, me pa zanima ali je normalno oziroma “po protokolu”, da se krvi tudi po toliko boleznih ne pregleduje? Pri zadnjih dveh boleznih je imel vročino več dni tudi okoli 40°C.

Dvom izhaja iz več mnenj, da bi morali otroka dati na pregled krvi. Med drugimi je tako mnenje prišlo s strani pediatrinje na urgenci, ko je imel vročino več kot 40°C in mu splošno zdravilo za nižanje telesne temperature ni pomagalo. Kljub temu mu krvi še niso pregledali.

Zanimiva situacija je bila, ko sva imela z otrokom enako bolezen (laringitis). Meni je osebna zdravnica vzela kri, antibiotika nisem prejel. Otroku pediatrinja ni vzela krvi, prejel pa je antibiotik.

Pediatrinja je vsekakor izkušena in ima znanje, tu ni nobenega dvoma. Res pa ne vidim razloga, da otroka nikakor ne da na pregled krvi.

Ali z željo po pregledu krvi, želim preveč?

Hvala za odgovor.

Če ima otrok tipične znake za virusno okužbo, v prvih dneh bolezni pregled krvi ni potreben, saj je jasno, za kaj gre. Vsekakor pa je pregled krvi potreben, če vročina traja dlje, kljub tipičnim znakom ali v primeru, da ni mogoče jasno ločiti ali gre za virusno ali bakterijsko okužbo. Običajno pred predpisovanjem antibiotika (razen pri vnetju ušes, npr.) vedno pregledamo kri.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close