Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija spanje malčka

spanje malčka

Spoštovani.

Prosim vas za kakršenkoli nasvet glede spanja 15 mesečnika.

Težave s spanjem imamo praktično že od rojstva. Malček je zdrav, polno se je dojil dobrega pol leta, nato smo pričeli z gosto hrano, dojenje pa je ostalo za uspavanje, podojil se je tudi zjutraj. Nobenega problema, če se ne bi zbujal za dojenje tudi ponoči. Zbudil se je velikokrat na noč, želel dojko, pa niti ni pil, ampak se samo malo pocrkljal. To nočno zbujanje je očitno tudi pri meni (mami) načelo zdravje in sem pri njegovem enem letu zbolela in zaradi zdravil nemudoma morala prenehati z dojenjem. Uspavanje je prevzel mož, malček se je naučil zaspati s stekleničko z vodo. Vendar se tudi sedaj še vedno zbuja ponoči in želi stekleničko. Do sedaj se je zbudil nekajkrat na noč, dobil stekleničko, malo popil in zaspal nazaj. Ob uvajanju v vrtec smo mu v stekleničko ponudili tudi mleko in sedaj zna biti včasih problem tudi to, da zahteva namesto vode mleko. Zadnje čase pa se sredi noči zbudi, zavrača stekleničko in joče, da ne rečem kriči in cvili, se zvija, in ga je zelo zelo težko pomiriti. Šele po dolgem vztrajanju sprejme stekleničko (včasih je dovolj voda, včasih ne) in zaspi nazaj. Ali je možno, da se zbuja tudi zaradi sanj? Ob takih prizorih sva ga včasih z možem prestavila tudi v zakonsko posteljo med naju, kar ga je tudi pomirilo (ne pa vedno in takoj).

S spanjem imamo resnično težave. Res bi si želela, da bi naš malček prespal celo noč, saj je že dovolj star, kajne?

Hvala za vsak nasvet.

Otrok zagotovo ne potrebuje nočnega mleka. Ali potrbuje tekočino, pa je odvisno tudi od spalnih pogojev. Če spi v pretoplem in suhem prostoru, je možno, da se dihala osušijo, morda je zato tudi žejen.

Nemirno spanje je lahko seveda povezano tudi s predelovanjem vtisov in dogodkov čez dan, pogosto se otroci tudi v drugem letu starosti prebujajo, jokajo, se stežka pomirijo. Žal drugega kot potrpežljivost in čakanje, da mine, ni kaj dosti storiti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close