Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Novorojenček težave z noskom

Novorojenček težave z noskom

Pozdravljeni,

20.9. Sem rodila svojega drugorojenca. Porod je bil hiter a vseeno precej težak iztis, imel je visoko porodno težo 4350g. Takoj ko so ga položili k meni in ves čas v porodni sobi je fantek imel precej zamašen nosek kar so opazili tudi na pregledu zato so fantka 2 dni imeli na opazovanju ter na monitorju. Predvidevali so da se je napil plodovnice saj je tudi bruhal in da so posledično težave z noskom zaradi tega. Dobival je operil ter fiziološko. Po 2 dneh sem ga dobila k sebi, nosek se je počasi izboljševal so pa vseeno 3. dan predpisali še maxitrol kapljice. 5 dan sva bila odpuščena in težave z noskom so povsem izzvenele.

Po enem tednu doma so se težave z zamašenim noskom vrnile. Nosek mu spiram z fiziološko, rahlo posesam z aspiratorjem, dvignila sem mu vzglavje, dosti ga nosim v privdignjenem položaju, v nos mu celo nakapam nekaj mleka saj sem prebrala da bi tudi to naj pomagalo.. ampak noska mu ne odmaši nič. Posledično težje diha in se težje hrani. Drugače ima normalen apetit, na teži pridobiva, vročine ali kašlja nima, vse normalno razen zamašenega noska. Je še kaj kar lahko naredim da bodo težave z noskom minile ali je bolje ponovno obiskati zdravnika? Hvala lp

Težave po porodu lahko pripišemo dejavnikom med porodom, delovanju plodove vode. Mnogo novorojenčkov ima zamašen nosek.

Ali fantek poliva? V tem primeru kisla vsebina želodca, ki priteka tudi do ali skozi nosek, okvari nosno sluznico, ki je posledično otečena in povzroča težko dihanje na nos. Redno kapšljanje fiziološke, dvignjeno vzglavje, pa nobenega mleka v nos, bi bilo primerno ukrepanje.

Sklepam, da so otroka dobro pogledalil in izključili kakšno motnjo v zgornjih dihalih oz. nosku. Če kljub ukrepom nosek ni v redu in je moteno otrokovo hranjenje in spanje, priporočam pregled pri otrokovem pediatru.

 

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close