Najdi forum

Pozdravljeni,

Rabil bi prosim nasvet, glede nekaj let trajajoče zveze in sicer, z partnerko sva bila do zdaj v zvezi nekaj let brez prepirov in iz danes na jutri se je odselila z razlogom, da sem ji zlomil srce, ker bi naj zlorabil njeno zaupanje.

Opis situacije: preden, ko sva se spoznala je bila v razmerju z nekom, kateri si je dopisoval z ženskami preko Facebooka, morda se tudi sestajal in katerega je tudi zalotila pri početju dopisovanja. Glede na te pretekle izkušnje je bila tudi name vedno sumničava kaj počnem na Facebooku, ampak odkar poznam njo sem vedno gledal le vsebine na katere sem naročen, od športa, vremena, živali itd. z drugimi besedami, ne uporabljam Facebooka za navezovanje stikov, že vrsto let, ampak le kot vir informacij katere niso dostopne nikjer drugje. Detajlno, pravtako sem vsa ta leta ignoriral povabila za prijateljstvo od ženskega spola katerih je bilo mogoče vsega skupaj pet, razen da sem že osebo poznal celo življenje. Seveda si kasneje tudi nisem z njimi nikoli dopisoval, vsaj z ženskim spolom ne. V vseh teh letih sem mogoče dodal le lekakšne tri ženske in moške prošnje za prijateljstvo in še to le tiste katere že poznam večino življenja in z  katerimi nisem imel nikoli kakršnihkoli simpatij.

Nato… enkrat v času najine zveze je partnerka izgubila zaupanje, ko je prišla izza hrbta in sem se prestrašil kot ona pravi, ter bi naj prestavil vsebino ekrana na nekaj drugega kar sem gledal. Resnica je bila, da sem pisal le članek za pravice živali v rubriki Pasjeljubcev na Facebooku in sem ji tudi povedal, da ne delam nič takega oziroma tako kot ponavadi, pišem, brskam po forumih ali gledam videe. Vsakodnevno meni ljubo opravilo že dvajset let.

Kasneje mi je nato dejala, da si naj zbrišem Facebook, za boljše zaupanje, ampak sem ji dejal, da če to naredim sva ob nekaj najinega mesečnega dohodka katerega prinaša Facebook z možnostjo oglaševanja na njem, katerega nudi z brezplačno postavitvijo internetne strani. Mislil sem, da bo ta obrazložitev vredu in da sva lahko oba brez skrbi glede tega.

Zdaj vem, da ni bila, saj ji njen občutek zakoreninjen iz preteklosti, varanje njenega bivšega ni dal miru. Ampak mi ni omenila tega, le občasno mi je rekla, da sem si ali si še dopisujem z žensko. Posledično je s tem izgubljala zaupanje vame, ter ljubezen. Sam pa, če je kdaj to omenila, kar je bilo bolj redko, nisem več našel besed kako naj se branim za nečim kar nisem počel.

Partnerki sem nato večkrat povedal glede zaupanja, da je nima kaj skrbet glede zvestobe in zaupanja, tako kot mene ne skrbi za njo saj ji zaupam. Kot ji še tudi danes. Podrobneje, pravtako, da lahko ima tudi moj telefon celo koledarsko leto pri sebi če želi, da bi s tem videla, da nimam dobenega kontaktiranja z nikomer in tudi preteklost sporočil lahko strokovnjaki najdejo na telefonu ali osebnem računalniku, če želijo, jim ga odstopim kadarkoli. Pravtako sem se pripravljen hipnotizirat, ter se testirat na detektorju laži glede zvestobe. Ja, to sem bil pripravljen naredit kadarkoli, ker ne skrivam nič, tudi danes, zdaj. Menim tudi, da človek pomisli tudi na te skrajne preizkušnje, če nekoga ljubi in ga noče izgubiti, kot tudi ne počne nekaj s čimer bi prizadel ljubljeno osebo.

Zdaj poznate mojo zgodbo in bi vprašal Vas, kaj lahko naredim, ker mi ni vseeno za njo saj nisem nikoli zlorabil njenega zaupanja, ravnal kaj narobe, zdaj pa imam zlomljeno srce. Težko je, da ti nekdo s katerim si si predstavljal biti celo življenje zlomi srce pa nisi nič naredil. Kaj lahko naredim, ko pa nisem naredil nič?

P.s. Želel bi si le, da bi poslušala svoje srce in ne instinkta slabih izkušenj iz preteklosti.

 

 

LP

 

 

Uslugo ti je naredila, ko je šla. Saj ne moreš celo življenje živet v takem režimu. Pa ne gre za dopisovanje, ampak kontrolo. Living on the edge.

Pojdi naprej.

Pozdravljeni ,

bila sem v takem razmerju in dobro poznam take ljudi ,ki se jim rece manipulatorji ali posesivnezi.

Sedaj sem sama ze 1,5leta in sem si kar oddahnila in res nikoli vec ne bi prenesla nekoga takega v svojem zivljenju.

lp

Po vsem kar si napisal ne vidim s čim si ji zlomil srce. V toliki meri, da se je odselila. Mislim, da si bil celo preveč pošten in odkrit do nje. Veš, včasih mora imeti posameznik kakšno skrivnost, ki je samo njegova in je ne deli  z nikomer. In večina žensk ali moških to razume in ne povzroča problemov zaradi tega.

Mislim, da je v tvojem primeru vzrok nekje drugje. Imel sem prijatelja, ki ga je zapustila žena ker ni več vzdržala, ker je moj prijatelj ponoči smrčal. In je odšla. Minilo je nekaj čas pa smo ugotovili, da je odšla k novemu prijatelju, ki pa je, kot smo izvedeli kasneje, ponoči še bolj smrčal kot moj prijatelj. Pa je to ni nič motilo.

Zakaj to pišem. Dragi kanarček, za začetek začni razmišljati v tej smeri, poišči si novo partnerko, pa začni znova.

Moraš počakati da sama preboli in se spopade s tem. Nimaš drugega kot da ji stojiš ob strani čeprav narazen.

New Report

Close