Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 1 letni otrok se zbudi 15x na noč, obup

1 letni otrok se zbudi 15x na noč, obup

Sin se zbuja 15x na noč, v povprečju na 45 minut.  Ker je kot dojenček imel težave z refluksom, sva ga razvadila z nošenjem in sedaj zaspi samo v naročju. Torej uspavava ga lahko tako, da ga 10-15minut nosiva v naročju, tehta pa 10kg. Poizkusili smo že s 4imi različnimi vzmetnicami, obračali smo pozicijo postelje, beli šum / glasbo / uspavanko…. vedno isto.

Poizkusila sva tudi dinamično dnevno spanje : od enega počitka na dan, do treh počitkov na dan, isto. Čez dan se zbuja na 20minut, vse skupaj čez dan spi maximalno 60-90minut.

Vedno se zbudi v joku. Ko ga vzameš v naročje,se z nogami odriva in glavo zvija nazaj, kot da bi ga nekaj bolelo. Sicer je zdrav in dobrovoljček čez dan, ampak je kronično utrujen, kar se mu vidi tudi na očeh.

Omembe vredno je, da ima alergijo na živalsko mleko, temu primerno imamo strogo dieto, ne zauživa niti sledi mleka, niti njegova doječa mama.

Poizkusili smo tudi z Bownovo terapijo (4 seanse),  kar je pomagalo da se je prva 2 dni po terapiji zbudil samo 7x,  potem pa spet isto obupno stanje – 15x na noč.

Sam sem velik 190cm in imam precejšnje težave s hrbtenico, mojo partnerico pa poleg hrbtenice bolijo že sklepi na rokah, čisto sva obupana, sa ga je potrebno nositi vse skupaj 20x po 10 minut na dan, torej skoraj TRI URE IN POL na dan, samo da otrok zaspi. Obupana sva glede tega in fizično uničena in kronično utrujena, kot tudi otrok.

Prosim za kakršnokoli idejo, kako popravit otrokov spanec, da se več ne bo zbujal na nekaj minut ali še bolje : kako ugotovili razlog zbujanja. To traja že od 4ega meseca naprej, torej skupaj že 8 mesecev, sploh ne vem kako še lahko sploh funkcioniramo. Pediatrinja nima nobenih idej oz. se ji niti ne da ukvarjat s tem. Hvaležen bom karkšnega koli nasveta.

Verjamem, da ste poskusili že vse primerne strokovne nasvete, pa tudi alternativne in druge. Vsekakor je potrebno najti vzrok motnje spanja, saj očitno otrok ne zaspi dovolj trdno, da bi spal v kosu več ur oz. celo noč.

Svetujem obravnavo v Ambulanti za motnje spanja za otroke (npr. v SB Celje).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close