Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Že tretjic pozitiven na streptokok

Že tretjic pozitiven na streptokok

Pozdravljeni,

Nas sin (6let) ima ze tretjic potrjeno okuzbo na streptokok v zadnjih dveh mesecih. Prvic in drugic je imel simptome angine, tretjic pa ga je peklo v ritki. Ped. je naredila test iz ritke in žrela pa sta bila oba pozitivna na streptokok. Sedaj je ze 14 dni na AB macropen, prej je bil pa dvakrat na AB Ospen. Ped. nam je ponudila AB sumamed, vendar ne vemo vec kaj bi bilo najbolse. Rekla je da lahko probamo se s terapijo AB ospen ponovno in kontrola cez 10 dni.

Kaj lahko še storimo. Ali je prava odlocitev ponovno AB ospen ali je boljsi AB sumamed.

Hvala za odgovor.

Lp.

Ponavljanje streptokoknih okužb ni nenavadno, celo zelo pogosto je in to od nekdaj.

Ker je streptokok še vedno 100% občuutljiv na penicilin, je zdravilo izbora penicilin V, torej Ospen, ki ga v primeru streptokoknega proktitisa (vnetje ritka) uporabljamo 14-21 dni.

Le v primeru, da je streptokoku pridružena še kakšna bakterija (kar se ugotovi z brisom, ne hitrim in z antibiogrtaqmom), se zdravi z drugim antibiotikom.

Streptokok je v 30% neobčutljiv na Sumamed, torej je neprimeren.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close