Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Klop

Klop

Pozdravljeni, prosim za nasvet kaj narediti. Hčerka je imela klopa. Ko smo ga pri večernem umivanju odkrili na vratu, smo ga takoj odstranili s pinceto. Žal pa je del klopa ostal v koži. Rečeno nam je bilo, da počakamo da telo preostanek klopa samo izloči. Danes je že trinajsti dan in del klopa je še vedno prisoten. Zadevo večkrat namažemo z razkužilom. Na mestu se še nič ni zagnojilo, izgleda kot majhen rdeč mozoljček. Kaj narediti? Kdaj se po navadi začnejo kazati prvi znaki klopnega meningitisa? Hvala za odgovor.

Koža odstrani tujek, včasih v nerkaj dneh, včasih traja dlje. Razkuževanje ni potrebno, morda zaradi tega ne pride do vnetja, s katerim bi koža odstranila tujek.

Znaki klopnega meningitisa se lahko pojavijo v tednu8 do 4 tednih po vbodu, včasih tudi kasneje. Oapz6ujemo na pojav znakov (slabo počutje, glavobol), nato pa hud glavobol, nezmožnost pr5ipogiba glave naprej, bruhanje.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close