Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Iztegovanje nazaj in podiranje kupcka

Iztegovanje nazaj in podiranje kupcka

Lepo pozdravljeni,

imam 1,5 mesecno hči. Že nekaj časa opažam, da se, ko išče dojko ali je razburjena, zvija nazaj. Prav tako med podiranjem kupčka steguje (drži pokonci) glavico  že tri tedne, kar berem da ni najbolj pravilno…sicer že tudi delno pase kravice – glavo drži pokonci, kar tudi vidim da ni prav, vendar moram povedati da se pri tem opira na podlaket. Pediatrinja pri pregledu ni opazila povecanega misicnega tona ipd. (palcka ne tisti v pest, pri spanju ni zvita nazaj…) kvecjemu morda rahlo asimetricnost. Predlagala mi je handling. Tu pa nastane problem…vse ostalo je ok, ne gre pa podiranje kupcka. Kupcek podre le na rami ali pa na nogah, vendar pri obojem dviga glavo. Ga moramo pa podreti velikokrat, tudi dolgo traja da ga podre. Poje veliko zraka in glasno “rigne” kadar uspe. Kako predlagate, da podiramo kupcek da ne poslabsamo iztegovanja glavice?  In pa se…ce gre slucajno za ekstenzijski vzorec…jo se dajemo na trebuh  ali raje ne? Da kaj ne poslabšamo…hvala vam za morebiten odgovor. Stare teme sem pregledala, vendar žal ne delujejo povezave v njih, zato vam pišem z že “prezveceno temo”.

 

 

 

Ko je otrok nemiren, ga kaj moti, ne moemo ocenjevati opsnovnega mišičnega tonusa, takrat je bolj napet, se zvije tudi navzad. Pomembno je, kako se giblje, kako pase kravice, kakšen je osnovni tonus. Vedno pa svetujemo pravilni handling.

Poskusite podiranje kupčka sede.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close