Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave po prometni nesreči

Težave po prometni nesreči

Spoštovani,

pred tremi tedni sem bila udeležena v prometni nesreči. Vame je od zadaj priletelo drugo vozilo. Bila sem pripeta, najprej me je vrglo naprej in potem nazaj v sedež. Prišlo je do nihajne poškodbe. Opravljen je bil RTG vratne hrbtenice = BP. Z glavo sem udarila samo v sedež. Diagnoza: Distorsio Coli.

Na začetku trd vrat, še danes je boleč, obračanje glave v vse smeri mi še vedno dela težave. Od začetka sem čutila bolečine v vratu (vretencih) tudi ko sem samo z očmi pogledala npr. levo, desno, gor, dol… In seveda glavoboli.

Če počivam, je stanje kar v redu, v nasprotem primeru je pa prava katastrofa. Danes na primer sem šla malo sprehodit okoli hiše in potem je bilo vsega konec. Hoja oz. gibanje mi povzroča neko čudno slabost. Težave imam tudi med vožnjo. Slabosti se pridruži tudi glavobol. Od tiste hoje je sedaj že dve uri in slabost in glavobol kar ne popustita. Bruhala v vsem tem času nisem. Nosečniški test je negativen.

Ta dolgotrajna slabost me precej skrbi. Ta teden je moja zdravnica bila na dopustu, pri nadomestni me pa niso želeli sprejeti, ker so imeli preveliko gužvo. Kontrolo pri osebni zdravnici imam sicer čez 4 dni. Lahko čakam do takrat? Imam občutek da me zdravnica ne jemlje resno… Slabost pripisuje želodčnim težavam, jaz se pa s tem ne strinjam, saj se mi slabost pojavi ob gibanju..

V čem je težava? Kako dolgo takšne težave običajno trajajo? Bi morala nazaj na urgenco?

Hvala in lep pozdrav,

ponesrečenka

 

Spoštovani,

vrtoglavica s slabostjo je lahko tudi posledica dogajanja v vratu, v vašem primeru natega vratnih mišic.Kot opisujete, bolečina lahko iz vratne hrbtenice seva tudi v zatilje in glavo.  Bolečina ob nategu lahko seveda traja več tednov.

Pomagajo protivnetna protibolečinska zdravila (npr. ibubrufen, diklofenak, naproksen itd), nežna masaža vratnih mišic, vaje za vratne mišice, gretje za sproščanje in razgibavanje. Sčasoma se bo vse umirilo.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close