Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gina876

Gina876

Pozdravljeni,

sin je imel danes prvi pediatrični pregled, pri enem mesecu  Sicer vse ok, ni pa z očmi sledil zvoku roputuljice (tudi doma mu ne). Nasplosno se na zvok odzove, zdrzne na bolj glasne (ce kaj pade itd.).  Zanima me na kaj kaže to, da se ne odzove? Je lahko to znak kakšne zaostalosti? Oz. kaj testira ta del pregleda? Skrbi me….porod je bil z vakumom, sin je imel rahlo dihalno stisko in zakisanost 7.05. imam ze enega otroka s posebnimi potrebami in sem sedaj v hudi stiski, saj me vseskozi skrbi, da s sinom kaj ni ok. Poleg tega sem danes sinu zaradi preobremenjenosti dala skorajda dvojno dozo BioGaia kapljic z vitaminom D. Sem mu lahko škodovala?

Hvala vnaprej za odgovor.

Zaskrbljena mamica

 

Pri prvem mesecu kontroliramo samo to ali otrok fiksira pogled in sledi nekemu predmetu (običajno r5dečemu cofku), ne kontroliramo  sledenje zvoku.

Ker v slovenskih porodnišnicah že zelo dolgo  opravljajo preiskavo sluha vsem novorojenčkom, so verjetno preiskavo TEOAE opravili tudi pri vašem otroku in če je bila odzivna na obeh straneh (kar piše v odpustnici iz porodnišnice), se nimate česa bati. Kar se sluha tiče.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close