Najdi forum
Pozdravljeni.
S partnerjem sva skupaj 2 leti, imava 3 mesece starega otroka. Malo po rojstvu otroka sem po nakljucju ugotovila da si na skrivaj dopisuje s sodelavko. Ker sem bila jezna da mi skriva kar potem vzbudi sumnicavost sva se dogovorila da ne bo vec skrival stvari in da si ne bo vec dopisoval. Potem sem cez cca 2 meseca spet po nakljucju ugotovila da si se vedno na skrivaj dopisuje in posilja slike ter da celo brise pogovore (baje zato da ne bi bila jezna za brezveze). Prisegel mi je da je vse na prijateljski ravni, ampak logicno da je tezko vrjet zaradi vsega tega skrivanja. Skozi pogovore sva ugotovila da to (skrivanje) pocne ze iz otrostva kadar pricakuje negativno reakcijo z druge strani. Dogovorila sva se da zakljuci z dopisovanjem in res je bilo tako. Potem pa mu je po 14 dneh tisine ona zacela s poslijanjem fotografij (nic pisanja, samo slike) zadnje 2 celo za moje pojme rahlo neprimerne (gol trebuh ker se kao pripravlja na poletje in sebe v bolj taksni “naguznjeni pozi”), te slike se mi ne zdijo primerne da bi jih posiljal sodelavcu. Partner sicer odkar sem ugotovila da je spet skrival pogovore njej ne odgovarja in nic ne reagira na slike (ker sva se tako dogovorila), ona pa je pac se kar naprej posiljala. Ima pa ona tudi otroka in partnerja (ce je se z njim pa nevem). Partner mi tudi zatrjuje da prej ni posiljala taksnih (neprimernih) stvari da je to zdaj prvic, ampak spet – tezko je vrjeti na besedo. Partner mi zatrjuje da nikol ni imel nic z njo in da niti ni imel namena, da je bilo vse prijateljsko. Veckrat se mi je ze opravicil da je skrival in me prosil,  da mu vrjamem saj me ne zeli izgubiti. Je pripravljen narediti vse da resiva odnos, tudi videlo se je da mu res ni vseeno, rekel je da zal casa ne more zavrtet nazaj da bi spremenil stvari ki so bile in da tudi ne ve zakaj pocne to da avtomatsko skriva stvari. Vidim pa da se res trudi.
V casu ko si je dopisoval z njo pri njemu nisem opazila nobenih drasticnih sprememb v obnasanju, razen mogoce to da je malenkost vec telefon nosil s seboj, to mi je tudi vzbudilo sum da sem sla gledat v njegov telefon.
Ko sem ga drugic dobila na tem da mi skriva, mi je sam dal dostop do aplikacije kjer si je pisal z njo, ces da je to edini nacin da mu vrjamem da si ne bo vec pisal in da nic ni bilo.
Ko je po 14 dneh tisine dobil prvo sliko sva se dogovorila da ce bo se vedno posiljala slike ji v roku enega tedna napise da naj neha, jih je pa ignoriral in rekel da mogoce si bo pa sama prisla gor naj neha. Potem pa je prisla prva neprimerna slika. Ko je dobil drugo neprimerno sliko mi je ze dvignilo pritisk in sem zelela, da bi ji ze kar napisal naj neha. Ni se strinjal in je rekel da pocakava tako kot sva se dogovorila. Ker sva se zaradi tega mocno sprla si je v jezi izbrisal aplikacijo, ker je baje to edini nacin da bo mir s tem. To me je razjezilo, ker sem dobila obcutek, da se izogiba temu da bi ji kaj pisal in se sprasevala zakaj. Sprla sva se tako da sva bila malo pred tem da greva narazen. Naslednji dan se mi je spet opravicil in me prosil naj mu vrjamem da ni bilo nic z njo, da bova probala resit to in ostala skupaj ker me res noce izgubiti. Rekel je, da mu je res zal da je nardil stvari kot jih je, ze veckrat priznal svoje napake in me prosil naj mu vrjamem.
Naj se omenim da imam ze iz preteklosti slabo izkusnjo in imam tezave z zaupanjem ze od prej, zato me taksne stvari tudi bolj vrzejo s tira. Naj pa povem tudi da sva se v zadnje pol leta oz. malo vec oddaljila en od drugega ker smo se delali hiso da bi ja bila pred otrockom zrihtana in sva bila v takem tempu da nisva imela casa en za drugega oz. da bi negovala najin odnos. Sva pa to ze sama ugotovila in zacela delati na tem da to popraviva.
Kaj lahko v taksni situaciji naredim? Kako ves kdaj vrjeti partnerju in kdaj ne? Glede na to da je vsa sporocila izbrisal nisem niti videla koliko casa je trajalo dopisovanje, kaj sta si pisala in ali res ni bilo nic neprimernega, tako da mi ostanejo samo njegove besede. Kako naj pridem do tega da bi mu spet zaupala? Ali lahko po taksni situaciji resiva najin odnos in kako?
Najbolj me boli to ko pomislim, da ko sem bila jaz noseca z njegovim otrokom in ko se nama je ze otrok rodil, se je on naskrivaj pogovarjal z drugo zensko. Ko sem ga drugic dobila da si se vedno pise sem se sprasevala ce mu to dopisovanje z njo toliko pomeni, da je raje meni lagal in skrival ter s tem ogrozal najino razmerje, kot da bi prenehal s tem. Kako mu naj oprostim to?
Najlepsa hvala za pomoc.

Tebe moti dopisovanje ali skrivanje?

 

A8

Vajin odnos se mi, glede na to kar si napisala, ne zdi partnerski, ampak bolj mama-sin.

Sprašuješ, kako zaupati na “zdrav način”? Tako, da prvo zaupaš sebi, da krepiš samozaupanje.

A veš, ti novodobni telefoni imajo funkcijo, da zablokiraš nekoga in ne dobivaš nobenih sporočil več. Seveda, če res ne želiš, da te ne nadleguje, kar pa zelo dvomim, da je pri tvojem partnerju. Sem skoraj 100%, da ji skrivoma odgovarja, pošilja kaj nazaj, itd. V službi tako ne moreš vedet, kaj se dogaja.

New Report

Close