Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spanje dojencka

Spanje dojencka

Spostovani!

ker trenutno ne vem vec kam naj se obrnem oz. kaj naj naredim se obracam za nasvet k vami…

Moj dojencek je star trenutno 10 tednov. Vse do drugega tedna nisva imela tezave sploh potem se je pa zacelo.. in sicer en ogromen problem pri nama je spanje-spanec..  Vidi se mu, da je preutrujen ampak noce in noce zaspati. Ko mi ga le uspe uspavati, zaspi za 15min in potem je konec ali pa zaspi v mojem narocju in cim ga odlozim se zbudi..

Poskusila sem vse .. vsee.. dudiko noce se zacne daviti, v vozicku tudi zaspi za 20min in potem je konec zavne jokati, v lupinici ko se vozimo z avtom je enako (15min), uspavanka ne pomaga, cisto zatemnjena, tiha soba tudi ne, povijanje v strucko tudi ne, white noise ne pomaga, katerakoli druga glasba za uspavanje ne pomaga, vcasih tudi nosenje ne pomaga, ninica ne pomaga, na dojki mi zaspi vendar je ne spusti, ce jo sama nekako izvlecem se zbudi – in tako dejansko lezim zraven njega cel cas dokler se ne zbudi, saj mi ga je zal ( mislim si, da tako vsaj malo spi) vem, da to sploh ni dobra navada/ideja ampak sem obupana ze..

Vzpostavnljanje neke rutine nam tudi ne gre prav zaradi nespanja..

Na zacetku sem mislila da ga toliko matrajo trebusni krci (tudi pediater je rekel da je zaradi tega) ampak iskreno nimam obcutka da bi jih imel toliko oz tako mocne .. mogoce malo zjutraj predno opravi veliko potrebo in malo popoldne  in to je to .. ampak sigurno ne cel dan .. zvecer mi ga uspe uspavati okoli 20.00 ure in pottem spi do pol 2, se zbudi, ga nahranim (polno se dojiva), potem se pa zbuja skoraj vsako uro do 6, pol 7 kjer dokoncno ustaneva.. in cez dan ce spi, spi max cca 2 urci skupaj po 15-20 min…

Problem je, da vidim koliko je utrujen (da ne govorim koliko je tečen in koliko joka, logično) in mu ne morem, ne znam pomagat kar me ubija.. ta jok se ne soisi rako kot da bi ga nekaj res bolelo in da zaradi tega ne kore zaspati.. ne, temvec kot jok; “mami preutrujen sem, pomagaj mi”

v kengurujcku spi celo kaksno urco in je tako dobre volje ko se zbudi da mi je polno srce .. Bojim se, da bo imel kaksne zdravstvene posledice zaradi ne spanja, dejansko sem ze na koncu z zivci, pa ne zaradi tega ker bi bila nervozna ampak zaradi tega ker me je strah posledic nespanja..

Vsak nasvet bo dobrodosel ker sem obupana ze.. Po glavi mi posledicno hodijo misli, da nisem dovolj dobra mama saj ne prepoznam kaj manjka mojemu dojencku oz kaj potrebuje in kako mu lahko pomagam..

Lep pozdrav in hvala za pdgovor!

Sicer sem že odgovorila, pa potem videla še zadnje besede v vašem sporočilu.

Absolutno poskusite odmisliti in pozabiti misli, da niste dovolj dobra mamica. TO ENOSTAVNO NI RES. pOGLEJTE, KAJ VSE STE ŽE POSKUSILI IN KAKO SE TRUDITE, DA BI UGOT5OVILI, KAJ BI VAŠEMU DOJENČKU USTREZALO. vI STE ODLIČNA MAMICA!

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close