Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obilno tekoce blato in vetrovi pri dojencku

Obilno tekoce blato in vetrovi pri dojencku

Pozdravljeni,

je že nekaj tem, ampak se v nobeni povsem ne najdem. Zanima me za dojenčico, staro 7 tednov.. se polno dojiva, ima od 3. tedna dalje vetrove. Sva si pomagali z Lekobeba kapljicami pa ni bilo kaj bolje, mogoče slabše, potem koroškimi, tudi ni kaj pomagalo. Mimogrede – po kolikšnem času se opazi učinek teh kapljic? Pomagava si pri vetrovih s krčenjem nogic proti trebuhu, da se sprdka, potem je bolje. Nima pa nekega neutolažljivega joka. Je nemirna na dojki, pa se sčasoma pomiri, podoji pa zaspi. Trenutno jemljeva Sab simplex in BioGaia z D vitaminom. Tudi ne vem ali kaj pomaga, ni pa nekaj slabše. Razmišljam, če bi nehala s tem, če bi bilo kaj bolje. Ji lahko še kako pomagam? Kakšen krtek čaj?

Kar me bolj bega je kakec. Čez dan bolj malo kaka, potem pa enkrat na dan (oz. malo dlje traja), se iz zgornjih prebavil veliko materiala pretoči glasno po prebavilih, traja vsaj kakšno uro, da pride do konca. Ko pa pride, je cela plenička prepolna tekočega kakca, sicer primerne barve, tople gorčične. Ali je to normalno? Ko se pretaka, se sliši grozno, kot pri odraslemu, ko ga požene oz. ima drisko. Bi tu pomagal kakšen čajček? Mogoče postan donat? karkoli? 

Jaz pazim na prehrano, da ni svežega sadja in zelenjave, mlečnih izdelkov. Se mi zdi, da če to kaj pojem, da je slabše. Ne vem pa ne. Nazadnje sva morali npr. dodati AM, ker me ni bilo poleg, ko je bila lačna, pa je kakala tekoče z delčki sesirjenega mleka (grudice) pa se mi zdi, da je bilo slabše po tem z vsem… 

Na teži sicer pridobiva, pridno lula. Porodna teža je bila 3700, odpustna 3430, po prvem tednu 3400, zdaj ima pa okoli 4700. 

Najlepša hvala za pomoč in mnenje.

razbrati je, da gre za ‘prilagoditvene težave nezrelegfa črevesja, ki ne more še polno prebavljati. Zato napenjanje, krči, občasno pretakanje, mehko do tekoče blato.

Do 3.meseca običajno vse izzveni, ko se črevesje poseli s primernimi laktobacili, ki uravnavajo prebavo in je le-ta zadsotna iin primerna.

Če pa otrok ne pridobiva na telesni teži, boleče joka, zavrača hranjenje, je potrebno do peidatra, da se ugotovi druge vzroke in primerno ukrepa.

Pravzaprav odvsetujemo dodajanje preštevilnih dodatkov, če že, potem probiotike, ki pripomorejo k hitrejši poselitvi črevesja z laktobacili.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Se opravicujem za podvojene teme – sem imela tezave z objavo teme.
Blato je povsem tekoce, brez kaksnih primesi (nobenih “zrnc”). Ko smo dodajali AM, je imela tako z “zrnci”. Ta kolicina naenkrat in povsem tekoce blato me skrbi. Takrat je razdrazljiva in ne more spat. Ko jo ne matra, je dobre volje

Drugace pridobiva na tezi. Ne veliko, gre pa gor. Porodna teza je bila 3700, odpustna 3430, pri enem tednu 3400 (tezave z dojenjem), pri dveh tednih 3730, pri enem mesecu 4160, pri 6 tednih 4600, danes pri sedmih tednih in dveh dneh okoli 4800. Tako da gre gor.
Probiotik jemljeva BioGaia z D vitaminom, jemljeva se Sab simplex. Bi mogoce zamenjali probiotik?

Kaksen nasvet mogoce se zame, jem nekaj pecene/kuhane zelenjave, svezemu sadju se zdaj izogibam zaradi nje, a ga pogresam. Ovsene kekse jem, mleku se cim bolj izogibam. Je mogoce kaksno tako zivilo, ki bi pomagalo tudi njeni prebavi? Saj vem, da so to nemogoce zadeve za vprasat, ker je loterija ali kaj vpliva ali ne. Sem pa vmes ze pojedla kaksen jogurt, banano, a je imela potem malo vec tezav..

Joj, danes sem opazila v blatu se crne nitke.
slika na:

https://file.si/DPzP/e03df171-dea1-4d4f-a6c2-43027698b5d8.jpeg

Obvestite otrokovega pediatra. Kot rečeno, gre za prilagoditvene težave. Nekatere otroke bolj napenja, ne glede na to, kaj mati uživa ali opusti iz svoje prehrane.

Ob zavračanju hranjenja, slabšemu pridobivanju, bo potrebno ukrepanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close