Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vetrovi in tekoce blato dojencka (7 tednov)

Vetrovi in tekoce blato dojencka (7 tednov)

Pozdravljeni,

je že nekaj tem, ampak se v nobeni povsem ne najdem. Zanima me za dojenčico, staro 7 tednov.. se polno dojiva, ima od 3. tedna dalje vetrove. Sva si pomagali z Lekobeba kapljicami pa ni bilo kaj bolje, mogoče slabše, potem koroškimi, tudi ni kaj pomagalo. Mimogrede – po kolikšnem času se opazi učinek teh kapljic? Pomagava si pri vetrovih s krčenjem nogic proti trebuhu, da se sprdka, potem je bolje. Nima pa nekega neutolažljivega joka. Je nemirna na dojki, pa se sčasoma pomiri, podoji pa zaspi. Trenutno jemljeva Sab simplex in BioGaia z D vitaminom. Tudi ne vem ali kaj pomaga, ni pa nekaj slabše. Razmišljam, če bi nehala s tem, če bi bilo kaj bolje. Ji lahko še kako pomagam? Kakšen krtek čaj?

Kar me bolj bega je kakec. Čez dan bolj malo kaka, potem pa enkrat na dan (oz. malo dlje traja), se iz zgornjih prebavil veliko materiala pretoči glasno po prebavilih, traja vsaj kakšno uro, da pride do konca. Ko pa pride, je cela plenička prepolna tekočega kakca, sicer primerne barve, tople gorčične. Kakec pa tekoc brez kaksnih grudic… Ali je to normalno? Ko se pretaka, se sliši grozno, kot pri odraslemu, ko ga požene oz. ima drisko. Bi tu pomagal kakšen čajček? Mogoče postan donat? karkoli? 

Jaz pazim na prehrano, da ni svežega sadja in zelenjave, mlečnih izdelkov. Se mi zdi, da če to kaj pojem, da je slabše. Ne vem pa ne. Nazadnje sva morali npr. dodati AM, ker me ni bilo poleg, ko je bila lačna, pa je kakala tekoče z delčki sesirjenega mleka (grudice) pa se mi zdi, da je bilo slabše po tem z vsem… 

Na teži sicer pridobiva, pridno lula. Porodna teža je bila 3700, odpustna 3430, po prvem tednu 3400, zdaj ima pa okoli 4700. 

Najlepša hvala za pomoč in mnenje.

Obilno tekoce blato in vetrovi pri dojencku

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni jas pa imam eno vprasanje

Namrecim imam sina ki bo star 4.4 dva meseca imamo pa zelo probleme iz polivanjem piu je namrec nan confort pol pa pa smo sli na nana ar ker je zelo polivau in zaj po tem mleku pa se bol poliva lepo prosim ce mi lahko pomagate isto pa lahko povem da ima krce in obcutek kak da ga trebub boli ko ga hranim. Lp

Aja pa se to

Kaj bi mi raje svetovali da naj grem.nazaj na nan confort kak sva bla ali nak z tem nadelujem z ar lahko povem da poliva ali zbruha kaksne 20 macimalno seveda pa naj se povem da pijeva 120

Zaradi refluksa lahko pride do vnetja sluznice požiralnika, kar povzroči pwkočw bolečine in zavračanje hranjenja, predvsem težko začnejo sesati. AR formula deluje protirefluksno tako, da zgosti hrano v želodcu in zmanjša polivanje. Če temu ni tako in ima otrok večje težave, še posebej, če tudi slabše pridobiva na teži, se morate posvetovati z otrok0ovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close