Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Nasvet?

Nasvet?

Pozdravljeni. Hčerka ima že od začetka zime čuden izpuščaj na licu. Najprej je bilo samo suho, pa smo dobile kremo iz lekarne na osnovi belobaze in olivnega olja. Postalo je rdeče in sem prenehala mazat saj je bilo slabše. Pozem sem mazala vlažilno kremo za otroke zelišča cvetka in sudokremo kjer je bilo rdeče in je rosilo. Vendar nič ne pomaga. Sumimo na zimski ekcem ker ga je imela tudi lani ampak v blažji obliki vendar na treh koncih. Letos pa samo na eni lički. Sedaj mi je zdravnica napisala betrion kremo. Ne vem kaj naj? Sama sem kupila se od a derme dermalibour. Kaj menite vi? Je pa zanimivo da je kak da boljše, kak dan slabše.

Pozdrav!

Seveda je postaviti diagnozo na podlagi tega opisa nemogoče. Niti starosti, niti drugih lokacij, predvsem pa opis je premalo. Pogosto  je pri otrocih, predvidevam, da je  starost nekaj let, pogost izpuščaj na licih, ki je posledica suhe , nežne otroške kože, ki je najslabši pozimi.

V tem primeru  je izogibanje vodi, čiščenje z olji, mastne kreme dovolj.

Če pa gre za vnetje kože v sklopu druge bolezni, potem pa je potrebno zdravljenje z močnejšimi kremami.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Stara je 2 leti in 4 mesece. Gre za lokacijo pod desnim očesom, na lici. Začelo se je z suhim lišajem, po mazanju s kremo iz lekarne pa je postalo slabše, kot že opisano. Bi prilepila sliko pa ne gre.

Pozdrav!

svetujem pregled pri dermatologu.

Kaj drugega res težko presodim.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close