Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbečica in oteklina, ki v pol ure mine

Srbečica in oteklina, ki v pol ure mine

Pozdravljeni,

že kar nekaj let opažam, da se mi občasno, 2-3x letno, zgodi, da me začne močno srbeti npr. veka, spet drugič del ustnice ali del nosu, srbečica je zelo izrazita, nato se pojavi tak mravljinčast občutek in srbeči predel oteče in se pojavi občutek neke delne omrtvičenosti, ki nato v roku pol ure izgine skupaj z vsemi drugimi simptomi in stanje se povrne nazaj kot da se nič ni zgodilo.

Vse skupaj se zgodi čisto naključno, ne glede na to kaj pred tem pojem, ne najdem pa niti povezave z letnim časom ali cvetenjem bilo katere rastline, ker se včasih to zgodi poleti spet drugič pozimi.

Zanima me kaj bi to lahko bilo in ali bi temu morala posvetiti več pozornosti in obiskati zdravnika?

Zadeva sicer ni pretirano moteča.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdrav!

Gre za koprivnico, kjer so sprožitelji lahko: zdravilo, hrana, lahko pa tudi hladno, toplo, pritisk-mehansko.

Ker je opis bolj splošen lahko rečem, da je bolj verjetno vzrok določena hrana. Zapišite si natančno kaj ste zaužili 24 ur pred pojavom- redke stvari: npr arašid, Aspirin, losos, med….. ko boste dvakrat naleteli na tisto redko zaužito snov boste vedeli česa se izogibati.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close