Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sprememba vonja urina in mlečna formula

Sprememba vonja urina in mlečna formula

Pozdravljeni,

pred 11 dnevi sem sedaj 2-mesečniku začela poleg dojenja dodajati še mlečno formulo Novalac AR, saj je veliko polival, bruhal in je prepočasi pridobival težo. Po 10 dneh se ga je stehtalo in sedaj občutno bolje napreduje.

Zanima pa me sledeče – nekaj dni po uvedbi formule je njegov urin dobil res močan vonj, dosti podoben vonju formule, tak sladkast.

Ali je to normalno ali bi morali paziti na kakšno vnetje sečil? Pleničke so sicer obilno polulane vsaj 5x na dan.

Sinček ima še razširjen votli sistem leve ledvičke in so nas opozarjali na kakršnokoli spremembo urina, poleg tega pa je dobil še diagnozo GER.

Lep pozdrav!

Vnetje sečil pri dojenčku običajno poteka z visoko vročino, seveda tudi spremenjenim vonjem urina. Če otrok ne kaže znakov vnetja, torej nima vročine, je dobro ješč, razpoložen, je vnetje urina malo verjetno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close