Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Novorojenček noče jesti

Novorojenček noče jesti

Zdravo.
imamo 4 tedne staro dojenčico z približno 4kg (teden in pol nazaj je imela 3800g), ki zadnjih nekaj dni noče jesti.
Je polno dojena, prehrane nisem spreminjala.
Do nekaj dni nazaj, smo se dojili 2,5-3h/dan, zdaj pa samo okoli 60 min.

Včasih je prav hlastala za mleko, imeli 20 min podoj, zdaj pa se priklopi na dojko, pije prvo minuto živahno, potem pa samo cuclja, kot dudo.
Ne kaže znakov lakote (rokice v usta kot prej), se pa čez dan neprestano prebuja iz spanja (prespi 30 min, nato 30 min pokonci, nato pa ponovno od začetka). Ponoči se zbujamo 3x z njenim jokom, jé 5 min, nato zaspi – prej so bili 3 podoji ponoči, polnih 20 min), vendar je navadno samo en podoj v celem dnevu ki je 20 minuten.
Ponoči spi normalno, brez dodatnega zbujanja, pleničke polni redno (4-5x pokakana, 8x polulana), zdaj je povečala količino spanca (število, ne časovno), deluje malo letargična (najbrž zaradi slabše kakovosti spanca). Večkrat na dan joka neutolažljivo brez očitnega razloga (premalo/preveč svetlobe, polna plenica, prevroče/prehladno), po vseh predhodno napisanih možnih vzrokih, pristavim dojko, vendar neučinkovito (opisano zgoraj), naposled se sprehajamo po stanovanju in zaspi v naročju.
Ker se polno dojimo, ne vem koliko dejansko poje pri podoju, mleka imam dovolj. Močno pa dvomim, da se najé, saj imamo samo nekajminutne podoje.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Dojenje je sprrva pri novorojenčku zelo pogosto z malimi podoji, nato pa se dojenje časovbno skrajša, otrok pa v istem času popije več. Pomemben znak je pridobivanje na teži, število polnih pleničk, kakanje. Če je vse v redu, sklepamo, da poje zadosti.

Lahko naredite poskus z dodatkom, torej po dojenju dodate 60 ml adaptiranega mleka. Če popije 20 ali 30 ml, tega ne potrebuje. Če popije vseh 60 ml, potrebuje dodajanje oz. se podoji premalo.

AMpak, kot zapisano, če pridobiva na teži primerno, je vse v redu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close