Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Alergija ali kaj drugega…

Alergija ali kaj drugega…

Pozdravljeni.

Imam dečka starega 2 meseca. Ob porodu smo imeli težave s sladkorjem, zaradi rabe insulina pri nosečniški sladkorni ter bil je dva dni pod lučko, zaradi zlatence. V porodnišnici je dobival Hipp in nekaj mojega mleka. Doma smo nadaljevali z mlekom dokler je bilo in dodajali Holle. Žal dojenje ni šlo več, niti črpanje. Imel je le še Holle. Ob probiotikih je lepo kakal. Pojavili pa so se krči čez cel dan,sluz v žrelu, ekstenzije, jok, razdražljivost. Polival je skutasto. Svetovali so mi uvedbo aptamil H2. Dodajala sem postopoma. Vendar stanje ni drugačno. Poliva pozorno ali mlečno. Krči so spet čez cel dan. Spanje je nemirno, stoka, renči. Še vedno je poln sluzi, kljub čiščenju noska. Ob sluzi se davi med spanjem. Ne more kakati, prdka obilno, zelo smrdljivo. Teža napreduje, 1kg na mesec. Trenutno jih ima 5.

 

Je še smisel vztrajati na H2? Je to sploh znak kake alergije? Kako pogosto lahko menjam adaptirano mleko? Je potrebno vedno postopna menjava?

 

Prosim za nasvet, res bi mu rada pomagala. Da oba jokava ne pomaga nikomur.

 

Iskrena hvala za odgovor in lep pozdrav.

Po opisu gre zelo verjetno za refluks, vračanje kisle vsebine želodca v požiralnik in še navzgor, zato tudi več sluzi. Pogosto je vzrok refluksa tudi alergija na kravje mleko.

Svetujemo protirefluksne ukrepe, morda formulo AR (antirefluksno), dokler pa otrok napreduje v redu, manj ukrepamo, saj si nihče ne želi zdravljenja z zdravili, če je le možno.

Ker gre za bolj kompleksno zadevo, tudi povezano z nezrelostjo prebavnega sistema, možnostjo alergije na kravje mleko, se posvetujte z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za vaš odgovor.

Pediater je alergijo na mleko izključil po pregledu dečka.  Tako smo prešli iz H2 nazaj na mleko Holle. Dal nam je sicer napotnico za orl, česar se bojim, saj ne vem ali so vzrok dihala ali resnično refluks. Pregleda še nismo imeli.

Zanimivo je, da najbolj stoka, renči, se napenja, se zvija in tudi največ sluzi je prisotne od 3 ure zjutraj naprej… Ležišča ima vsa dvignjena. Hranimo ga v kolikor gre pokončnem položaju in po hranjenju nekaj časa ostane pokončno, ali v naročju ali na rami. Kupček podiramo, se pa ponoči zgodi da ga ne, saj trdno zaspi med hranjenjem. Ponoči ima obroke na 3 ure.

Nosek čistim s Tonimer in s fiziološko raztopino. Pri uporabi sesalca za nosek zjutraj in zvečer izvlečemo vlecljiv smrkelj, bele barve.

Zanima me ali lahko kombiniram mleko Holle in npr. Novalac Ar? En obrok tak, en tak ali pa da je ar samo ob večerih ko je težava najbolj izrazita?

Ali lahko s pogostim čiščenjem nosu poškodujemo sluznico?

Hvala za odgovor in pomoč.

Vsekakor ima otrok težave z refluksom, pogosto je pa reflukso vzrok alergija na kravje mleko.
Nosek čistite s fiziološko, ne na silo z brizganjem z veliko močjo v nos, na ta način ne boste poškodovali sluznice nosu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close