Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zadrževanje urina

Zadrževanje urina

Pozdravljeni.

Imamo nekoliko nenadvadno težavo in sicer, je naša punčka stara dobri 2,5 leti in že nekje pol leta ji želim neuspešno predstaviti kahlico.
Septembra so nas v vrtcu vzpodbudili, da naj začnemo otroke navajati na kahlico. To se mi je zdela dobra ideja, zato smo postopoma tudi začeli. Najprej ji je še bilo zanimivo sediti na kahlici, čeprav ni nikoli lulala ali kakala notri. Morem povedati, da sem bila zelo nevsilija s kahlico, občasno sem jo ponudila, nisem se pa pretirano obremenjevali ali jo kakorkoli silila.
Potem so se oktobra začele težave, ker se je odločila da ona ne bo več kakala. To sem pripisovala trebušni virozi, ki jo je prebolevala in jo je vrjetno že vse bolelo. To je trajalo dva meseca (kričanje, jok) pred vsakim kakanjem. Dajala sem ji Lactecon za mehčanje blata, saj ga je zadrževala tako dolgo da je bilo že trdo. S pomočjo bioresonance smo se te težave rešili. Nekaj časa ji nisem vec ponujala kahlice, sama pa tudi ni pokazala interesa. Pomembno mi je bilo le, da kaka brez težav.
Sedaj smo ponovno poiskusili, saj smo doma zaradi karantene in se mi je zdel odličen trenutek. 2x ji je urin ušel v hlačke, kar ni seveda nic hudega. Tako sem ji tudi to predstavila. Potem pa se je ponovno odločila, da ne bo več lulala in sedaj zadržuje urin, kljub temu, da ji dam gor pleničko.
Morem povedati, da je punčka zelo bistra in tudi v vrtcu dobi same pohvale.
Iskreno ne vem vec, kako se naj lotim odvajanja od plenic, saj vsakic nastanejo tezave z zadrzevanjem urina ali blata in posledično tudi jokav malček. Rada bi ji predstavila, da je to nekaj normalnega, saj odreagira, kot da jo je sram, da lula in kaka. Vrjemite mi, da sem ji že vse večkrat razložila (kako to počnejo živalce in njene sošolke v vrtcu) pa nič ne pomaga.  Imamo tudi nastavke za wc školjko, ki ji sploh niso všeč. Obljubila sem ji nagrado pa tudi ni pomagalo.
Mogoče še kakšna ideja, da bi ji čimbolj olajšala ta prehod iz pleničk, brez pretiranega stresa.
Hvala in lep pozdrav.

Kakšnega hitrega in uspešnega nasveta vam ne morem podati.

Moje res osebno mnenje je, da vzdržnost uvajamo prepozno. Ampak to je moje osebno mnenje.

Pogovorite se z vzgojiteljicami v vrtcu, otrokovo pediatrinjo, po potrebi s psihologom za otroke.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!
Objava čaka odobritev

New Report

Close