Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija “Shedding” faza ali agresiven napredek?

“Shedding” faza ali agresiven napredek?

Spoštovani dr. Kralj,

star sem 34 let in ne morem verjeti, da gre zgolj za androgeno alopecio.

 

Pred 2 leti in pol se mi je kmalu po 6 mesecih obdobja esktremnega stresa začelo redčiti lasišče, nakar sem naslednjih 9 mesecev uporabljal zgolj minoxidil, stanje se je izjemno hitro poslabšalo (priloženi fotki, 1. dan in nato pred zaključkom uporabe Minoxidil, PRVE 3 SLIKE V VRSTI).

Zadnje 4 mesece redno jemljem Finasteride (Proscar) 1.0 mg približno, ampak lasišče se mi nenadzorovano dalje redči, dobesedno iz tedna v teden opažam vse manj las in več vidnega lasišča.

 

Naj dodam, da od decembra 21 in v januarju 2x mesečno uporabim iglicni valjček.

Bil sem pri 2 dermarologinjah, ki sta le v manj kot 2 minutah odslovili z diagnozo AGA in da je to naravno. Tako se je zaključilo.

 

Zanima me zgolj vaše mnenje – ima sploh še smisel vztrajati, ali sem pač enostavno t.i. non – responder na karkoli?

 

Spodaj priložene spremembe po Minoxidilu, v spodnji vrsti pa zadnje 4 mesece Finasterida in posebej slika današnjega dne, kjer se mi je v zadnjem tednu dodatno “dvignilo” lasišče.

IMG-20220201-112159

IMG-20220201-110109

P.s. veliko spremljam napredek uporabnikov na forum Reddit, kjer ima ogromno ljudi po določenem času min, fin izjemne rezultate, mnogi poročajo o začasnem poslabšanju pri finasteridu in monoksu, ampak noben ne kaže tako slabih rezultatov.

 

Najlepša hvala in vse dobro vam želim.

Pozdrav!

Finasteride potrebuje več kot 6 mesecev za učinek. Je pa res, da okrog 15% moških nanj ne reagira. Če je porast nežnih las , ko se lasišče osvetli, potem je učinkovit in se nadaljuje s terapijo.

KOt sem omenil so redki ki nanj ne reagirajo.

Dejansko pa iz slik  lahko potrdim da gre za androgeno alopecijo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close