Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Boleče izraščanje zob

Boleče izraščanje zob

Pozdravljeni.

Moj sin je star 1 leto. Trenutni ima 4 zobke (enkice spodaj in zgoraj). Do njih smo pripšli kr s težavo. Nas pa sedaj grozno muči izraščanje ostalih zobkov. Pokazat mi noče dlesni sem pa opazila ko mu mažem, da so zgoraj cele dlesni zatečene. Čez dan je dobre volje, mogoče malo jokav, ponoči je pa že 4 dni prava nočna mora. Spimo lahko rečem nič. Dali smo mu calpol in paracetamol svečke vendar mu nič ne prime. Predvčeraj zvečer smo mu dali ibubel 3ml (kilogramov imamo 11.5) in po eni uri je nahal jokat in zaspal. Včeraj zvečer pa je dobil calpol ob 20, se zbudil ob 23.30 z groznim jokom. Takrat smo mu dali ibubel 3ml, vendar se ni pomiril in jokal še tri ure. A je to normalno da ga to tok boli ali mislite da bi lahko šlo za kakšno drugo težavo? Ali menite da glede na kg smo mu dali premajhen odmerek? Kolikokrat mu lahko to dajemo in koliko dni?Hvala vam za pomoč Saša

Nekateri otroci imajo res boleče izraščanje zob, če pa je prehudo, je potrebno izključiti druge vzroke joka (npr. vnetje ušes).

Za blaženje bolečin uporabljamo analgetike (paracetamo, ibuprofen – odmerek Ibuble sirupa je za 11,5 kg otroka lahko do 4,5 ml) in protibolečinske gele, ki jih v lekarni dobite brez recepta.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close