Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Boleča bulica v osramju

Boleča bulica v osramju

Spoštovani,

pišem vam zaradi ponavljajoče se bulice, ki se mi naredi na notranjih sramnih ustnicah in je zelo boleča.

Pred leti se mi je občasno naredila kakšna bulica v osramju, vendar bolj na zunanjih sramnih ustnicah in nikoli tako velika in boleča. Tedaj sem šla k venerodermatologu, ki mi je dejal, da je to pogosta težava žensk, da se vnemajo lojnice v osramju in da tako pač je, nimamo rešitve za to.

V zadnjem letu pa se mi je že večkrat naredila bulica, vedno na istem mestu, na notranjih sramnih ustnicah, ki “raste” od 10-14 dni, na začetku jo začutim bolj ob dotiku, zadnjih nekaj dni preden poči, pa je cca 1,5 cm dolga, rdeča in me čez dan boli in skeli, že zgolj ob hoji, sedenju, premikanju. Je niti ne poskušam stisniti, ker je tako boleča in precej trda, gnoja se ne vidi.

Moje vprašanje je, če je to res nadloga, s katero bom morala živeti celo življenje, ali obstaja kaj, kar lahko naredim, da preprečim neskončno vračanje te bulice. Naj napišem, da nosim ohlapno bombažno spodnje perilo, ne uporabljam mehčalca za perilo, raznih dišav in pri higieni uporabljam nežno intimno milo.

Obstajajo kakšni lekarniških pripravki, s katerimi bi si lahko pomagala? Bi morala obiskati zdravnika?

Najlepša hvala za vašo pomoč!

Pozdrav!

Če se ponavlja na istem mestu, potem je odstranitev kirurško kar lahko opravi kirurg plastik ali pa ginekolog, odvisno od lokacije, za kar svetujem posvet z ginekologom.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close