Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bruhanje

Bruhanje

Spoštovani,

13 mesečni sin zadnje 2 tedna večkrat po malem bruha. Kakšen dan se zgodi 2x-3x, kakšen dan pa sploh ne. Izbruha hrano ali pa sluz pomešano s prebavljeno hrano, če tako opišem. Izbruhane količine je večinoma zares malo, bi lahko rekla za velikost malo večjega kovanca. Drugače se otrok počuti dobro, ne kaže znakov bolečin v trebuhu, je ješč, pije tudi normalno in vroćine nima. Zanima me ali je to lahko zaradi prevelikih količin hrane (čeprav nimam občutka, da bi pojedel preveč) ali bi lahko šlo za kaj resnega?

Hvala vam za odgovor.

Zaskrbljujoči znaki bi bili, če bi ob tem imel otrok tudi slabosti, bolečine v trebuhu, bi odvajal mehko do tekoče, smrdljivo blato, bi zavračal hranjenje, imel morda vročino. Vsekakor5 je potrebno otroka pregledati, trenutno pa ni opisanih zaskrbljujočih znakov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close