Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Možen sifilis

Možen sifilis

Pozdravljeni!

Na vas se obračam, ker sem imel nezaščiten oralni odnos(lizal sem vagino) in zaradi slabe vesti(prevara) sem začel brskat po internetu… Skrbi me možnost okužbe s sifilisom saj sem ko sem se odstranil opazil, da je imela dama med ritnicama bulico podobno mozolju. Zanima me ali je potreben direktni kontakt z ustnico in jezikom zatrdline(čankarjem) ali je možen prenos tudi če se ga direktno ne dotikaš…. Zanima me tudi v primeru da sem bil v stilu z osebo ki ima sifilis(lizal sem ji vagino) in sem se eventuelno okužil ali je možno da sem prenesel okužbo na partnerko(oralni in vaginalni sex) kljub temu da nisem imel še nobene sprembe? Od dogodka so minili 4 tedni s partnerko sem bil spolno aktiven par dni po dogodku, nato več ne… Ker me skrbi se grem testirat, vseeno pa prosim za odgovor.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!
Okužba je na širšem področju ob ranici ali vidni kožni spremembi.

Sicer je sifilis redek pri nas, je pa možen.

Dokaz okužbe z brisi je iz mesta okužbe , iz krvi pa je zanesljiv test po  1.5. do 2. mesecih.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljen i. Imam eno težavo in sicer se mi je na glavici penisa s spodnje strani naredil prozoren mehurček cca 3mm, ki ima kroglo obliko z repkom cca 8mm. Zadeva rahlo skeli, boli pa ne. Ko imam erekcijo je trda na otip in rahlo boleča. Skrbi me, da ni kaj nevernega. Prosim za pomoč.

Pozdrav!

seveda  je možnih kar nekaj diagnoz. Postavitev diagnoze temelji na dobrih podatkih o poteku, trajanju, tveganih odnosih pred tem….. seveda pa predvsem na temelju pregleda in ocene stanja.

Prva pot je obisk osebnega zdravnika, ki bo presodil ali je potreben obisk pri dermatologu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor in lep pozdrav

New Report

Close