Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbeče pikice, ki ne izginejo

srbeče pikice, ki ne izginejo

hi,

Najprej bi vas lepo pozdravil in upam da mi boste pomagali rešiti mojo težavo. Čez leto smo veliko kolesarili in sem dobil na desnem boku nek flek (na sliki boki1 rjavo) ki je bil sprva rdeč in je srbel, nato pa je spremenil barvo in je zdaj rjav. Nato sem dobil pri dimljah (slika dimlje) kar sem pripisoval kolesarjenju in hlačah, najprej je bilo tudi bolj rdeče, nato barva šla na temno kot je zdaj. nekje oktobra pa sem dobil isti flek na bokih tudi na levi strani in sem šel do dermatologa sredi novembra. ker je bilo vidno, da se zadeva širi navzgor po trupu sicer je bilo nekaj pikic mi je predpisal Medrol 16mg 3 dni, nato naj zmanjšujem odmerek do 4mg kar sem tudi naredil in pikice so skoraj izginile, tudi flek na levem boku je postal bolj rjavkast. Čez dan se mi je predvsem na trupu pojavila kakšna srbeča pikica, ki je sicer ostala, vendar za cca. 1 uro ni več srbela. Ko sem to omenil dermatologu mi je rekel, da naj dvignem Medrol nazaj na 8mg in jem še par dni. Sam sem jemal Medrol 4mg par dni stanje je bilo isto, nato sem Medrol prekinil. V začetku decembra po jemanju Medrola sem dobil malo več srbečih pikic po trupu in sem še do testiranja za alergene, ki mi je pokazal alergijo na pršico. Moram povedati da sem imel alergijo na pršico cca. 12 let nazaj kar sem z 2 tedenskim jemanjem Claritine odpravil. Sicer sem takrat dobilav po telesu srbeče gobe, ki so po jemanju Claritine izginile. V teh letih sem dobil tu pa tam kakšno gobo.

Zdravnik mi je predpisal Aerius 5mg ko bo začelo srbeti. Par dni tega nisem jemal, potem pa sem začel, vendar me zdaj vse bolj srbi hrbet spodaj, trup je bolj posejan s pikicami, ki so tudi na roki. Sicer srbečico po zaužitju Aeriusa prekine, vendar pikice ostajajo in se mislim da širijo. Ene so večje (slika roka1), ene manjše (slika roka 2, trup, hrbet). Zdaj po rednem jemanju Aeriusa (2-3 tablete na dan) – začel sem nekje 17 decembra me npr. zjutraj srbi hrbet, trup, nato spet pride do srbečice npr. na roki. 28.12.21 sem znova šel k dermatologinji in je mi je rekla da naj jemljem vsak dan zjutraj in zvečer Aerius po 1 tableto, hkrati pa mi je predpisala še kremo Beloderm in naj se z njo mažem. Sedaj tako delam in me ne srbi več toliko, dobim mogoče kakšen srbeč izpuščaj čez dan, ki nato izgine, tudi stare pikice počasi izginjajo oz. niso več rdeče. Ali je v redu da se mažem s to kremo dlje časa in kaj glede teh izpuščajev menite vi?

 

Za odgovor in pomoč se vam najlepše zahvaljujem

slike:

boki1

boki2

dimlje

hrbet

noga

roka1

roka2

trup1

trup2

lep pozdrav

 

Sašo

Pozdrav!
Sama Beloderm krema ima omejitev- na istem mestu največ 2-3 tedne.

Mi je pa zanimivo, da je bil uveden Medrol, čeprav diagnoza ni bila postavljena.

Drugo je to, da če so ponovitve se gre običajno  k zdravniku, ki je zdravil prvo fazo, ker pozna potek.

Tretje pa je , da diagnoza še sedaj ni jasna in opredeljena?!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hi,

 

Je možno da to ni od pršic? In kako se znebim teh pik oz. brazgotin?

 

Hvala in lp

Pozdrav!

Žal vam ne vem povedati kaj in kako, ker mi niti diagnoza  niti izgled, niti potek nista jasna. Kot sem omenil je pravi naslov zdravnik , ki zdravi, ki je videl in ve potek!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close