Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Skelenje in piskanje

Skelenje in piskanje

Pozdravljeni, pred nekaj tedni se je pri sedemletnici pojavila zelo moteča težava. Moti jih namreč že najmanjše podrsanje pribora ob keramične krožnike tako zelo, da je v veliki stiski. V šoli teh težav ni, ker imajo kovinske krožnike, doma pa pravi, da ji zapiska v glavi. Ne gre za iskanje pozornosti. Poskušamo paziti, a je težko. Zanima ne, če ste že naleteli na take težave, kje bi lahko tičal vzrok in kako se spoprijeti s to neprijetnostjo.  Vnaprej hvala za pomoč ali deljeno izkušnjo.

Pozdravljeni,

prevelika občutljivost na te visoke zvoke, ki bi ji lahko rekli hiperakuzis, je lahko posledica tekočine v srednjem ušesu – izlivnega otitisa in disfunkcije Evstahijeve tube. Nekateri zvoki so lahko pretirano ojačani, podobno tudi lastni notranji zvoki.

Za omenjeno težavo so krive virusne okužne zgornjih dihal, za začetek pomagajo dekongestivne kapljice v nos 7 dni in kortikosteroidna razpršila v nos 2 tedna.

Priporočam pregled ušes in timpanometrijo pri ORL specialistu.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close