Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Blue Cap

Blue Cap

Pozdravljeni,

pred časom je bilo precej govora o kremi Blue Cap, ki naj bi bila učinkovita zaradi vsebnosti kortikosterodia, ki naj ne bi bil naveden med sestavinami. Zanima me, ali je o tem znanega ze kaj vec – so se morda pri nas opravile kaksne analize omenjen kreme. V navodilih je zapisano, da ni namenjena dolgorocni rabi ter, da jo je potrebno nanesti in po 15 min sprati – mi lahko morda obrazlotite, čemu?

Sestavine:

Aqua, Isopropyl Palmitate, Diethylhexyl Carbonate, Sucrose Cocoate, Sorbitan Laurate-Polyglyceryl 4 Laurate-Dilauryl Citrate, Glycerin, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Methylpolysiloxane, Phenoxyethanol-Ethylhexylglycerin, Ceramide 3-Ceramide 6II-Ceramide 1-Phytosphingosine-Cholesterol-Sodium Lauroyl Lactylate-Xanthan Gum, α-Bisabolol, Methyl Gluceth 20, B.H.T, Imidazolidinyl Urea, Carbomer, Zinc Pyrithione, Tocopherol Acetate, Parfum: Hexyl cinnamal, d-Limonene/Dipentene/l-Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Citronellol, Hydroxycitronelial, Buthylphenyl Methylpropional, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone.

 

Ze vnaprej hvala in Lp,

Ž.

Pozdrav!
Žal ni nihče analiziral ali ima ali nima kortikosteroidov.

Pred leti smo zasebniki sprožili, da bi se to analiziralo, pa bi plačali analize iz lastnega žepa, zato se nismo odločili, državne inštitucije pa niso našle razlogov za razjasnitev.

V sestavinah ni omenjenih kortikosteroidov, zakaj pa so bili neki znaki stanjšanja kože, zakaj pa so taka navodila pa ni jasno!

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close