Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija uspavanje in spanje petmesečnika

uspavanje in spanje petmesečnika

Pozdravljeni.

 

Imamo veliko težavo z uspavanjem našega dojenčka. Že mesec dni ga zvečer zelo težko uspavamo in uspavanje traja tudi 3 ure. Zaspi na dojki, ko pa ga odložimo v posteljico, pa se zbudi. To lahko ponovimo tudi petkrat, končno zaspi šele okoli 23h. Zadnji mesec se potem tudi ponoči zbuja vsako uro. To je seveda zelo naporno in ga sredi noči prestavim k meni v posteljo in ko se zbuja, ga nazaj uspava samo dojka. Popije zelo malo in zaspi nazaj za uro ali uro in pol.

Ali imate kak nasvet, kako naj se rešimo iz tega začaranega kroga? Čez dan je v redu, zato mislim, da ima mleka dovolj. Ga izključno dojim, na teži lepo pridobiva (porodna 3000g, ob pregledu pri 4 mesecih je imel 6900g).

Hvala za vsak nasvet.

Razlogov za težje uspavanje dojenčka je res veliko (poglejte malo po forumu, o tem je velilko napisanega, vključno s povezavami do člankov). Večinoma opozarjajo na povezavo med dojoenjem in spanjem, o tem, da se spalne potrebe spreminjajo, da poskusimo urediti ritem spanja (manj podnevi), do tega, da je morda zvečer potrebno obrok zgostiti (glee na to, da se ponoči doji, razen, seveda, če gre samo za potrebo po sesanju).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close