Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povišana sedimentacija

Povišana sedimentacija

Pozdravljeni,

naša 9letnica ima že drugič v zadnjih 5 mesecih povišano temperaturo enkrat dnevno, na začetku z glavobolom. V juliju je trajalo mesec dni, bila je v Pediatricni v Lj, narejeni vsi testi, tudi revmatološki, vse izključeno. Vsi krvni izvidi so bili normalni, le sedimentacija je bila dolgo 35. Po terapiji z Brufenom je padla na 5. Koncna diagnoza je bila vročina nepojasnjenega vzroka.

Sedaj ima od sobote vrocino, ki se prav tako kot takrat pojavi enkrat dnevno. Zadnja dva dneva zvečer, naraste na 38,5 in sama pade. Glavobol je bil prisoten prva dva dneva. Spet ima rahle bolečine v gležnju (takrat izključena revmatska obolenja), utrujena je, apetit je manjši. Ni prehlajena, kovid je negativna.
Danes je dala kri, osnovna krvna slika je normalna, edino sedimentacija je 17, crp pa 4.

Na kaj bi torej ta povišana sedimentacija lahko nakazovala? Kako naj postopamo naprej?

 

hvala

lp

Sedimentacija je le minimalno nad mejno zgornjo vrednostjo. Priporočam kontrolni pregled pri peidatričnem revmatologu. Najverjetneje gre za eno od periodičnih vročic, je pa potrebno izključevanje revmatolških bolezni.

 

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close