Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vročina 4 dan

Vročina 4 dan

Pozdravljeni!
Ker je ravno vikend in so dosegljivi samo dežurni zdravniki, se obračam na Vas za mnenje.

Sin star dve leti je v torek zvečer dobil vročino do 38,3. Potem je še imel dve noči ponoči toliko, čez dan pa se je gibala med 37 – 37,8 do danes. Današnje dopoldne ima 37,5, prejšnje dni čez dan ni imel, narasla je le proti večeru. Prisoten je izcedek iz nosu in kašelj, ki je že moker in se lušči, traja pa že več kot en teden, ampak ni slabše. Otrok je dobre volje. Zanima me predvsem zaradi vročine, saj sem zasledila, da svetujete pregled na 3-4 dni. Ali lahko počakam do ponedeljka na osebnega pediatra v kolikor ne bo poslabšanja ali bi morala že danes iti na pregled v dežurno?
Hvala za odgovor

lp

Glede na to, da je temperatura nizko povišana in da opisujete prehladne znake, otrok najverjetneje preboleva prehladno obolenje. Če razen nizke temperature nima drugih, pomembnih zankov (bolečina, znaki težkega dihanja), lahko počakate s posvetom do otrokovega pediatra.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close