Najdi forum

Mr kolena

Zanima me razlaga mr kolena

Videti je zmerne artrotične spremembe kolena, bolj so izražene petelofemoralno: iregularnosti subhondralne kortikale z robno osteofitno apozicijo; nehomogen signal iz artikularnega hrustanca, hrustanec je nekoliko stanjšan medialno in patelofemoralno, kjer je videti hondralne lezije z znaki edema subhondralnev spongioze patele in trohlee. Medialni menisk ne kaže sprememb oblike, korpus je nekoliko ekstrudiran iz sklepne špranje; menisk ima signal nehomogene intenzitete, centralno hiperintenzivno spremenjen, brez hiperintenzivnih špranj, ki bi kazale na poškodbo. Edem superolateralne infrapatelarne maščobe, med superolateralnim delom patelarnega ligamenta in lateralno površino trohlee. V sklepu je videti manjši izliv.

Mnenje: zmerne artrotične spremembe kolena, bolj so izražene patelofemoralno, hrustanec je nekoliko stanjšan medialno in patelofemoralno, kjer je videti hondralne lezije z znaki edema subhondralne spongioze patele in trohlee; znaki degeneracije medialnega maniska; manjši sklepni izliv; lateralni presijski sindrom – edem superolateralne infrapatelarne maščobe zaradi utesnitve.

Lp in hvala

Spoštovani!
Gre predvsem za degenerativne spremembe pod pogačico in na notranji strani kolena, notranji meniskus je degeneriran, brez rupture. Artroskopija zaenkrat ni potrebna,  svetujem vaje za kvadriceps, fizioterapijo v ZD in poskusite jemati kombinacijo hialuronske kisline, kolagena in izvlečka vej bele jelke – Active Move. V poštev pridejo tudi injekcije hialuronske kisline v koleno. Lahko pridete tudi k meni na pregled.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close