Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Izrastek na koncu jezika

Izrastek na koncu jezika

Spoštovani,

cca teden dni imam občutek kot bi me nekaj na koncu jezika dražilo oz.bilo moteče, ker cutim ob nebo.

Sicer sem na orl pregledu bila prejšnji mesec, zaradi občutka tujka v grlu oz.obcutek tezkega poziranja sline. Zdravnik ni opazil ničesar nenavadnega, težave pripisuje refluksu. Tezave z zgago sicer nimam.

Na koncu jezika sem v zadnjem tednu opazila nekakšen izrastek na videz podoben bradavici, bolj ploščato.

Skrbi me, da bi zadevi lahko bili povezani in kazali na kaj hujsega. Naj počakam se kak dan, ali bo izginilo ali naj se grem pokazati osebni zdravnici?

 

https://imageshack.com/i/poU2afbqj

https://imageshack.com/i/pmhuY1fHj

 

Upam, da bo razvidno iz slike.

Hvala

Pozdravljeni,

kot je že ugotovil ORL specialist, gre verjetno za simptome refluksa želodčne kisline, ki lahko pride vse do ustnega žrela – ali pa tudi plinasti refluks kisline.

Obkrožili ste eno izmed največjih okušalnih brbočic, ki so razporejene v oblčiki črek V in so na meji premičnega dela jezika s korenom jezika. Gre za normalno strukturo. Lashko je občutljiva / boleča zaradi kisle hrane, pekoče ali vroče hrane, oreščkov, pa tudi refluksa želodčne kisline.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close