Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Beljakovine v urinu

Beljakovine v urinu

Pozdravljeni,

 

5-letni sin je bil na pregledu zaradi nekoliko povečanih bezgavk na vratu. Zdravnica je opravila splošni pregled (srce, pljuča, ušesa, grlo). Zaradi nekoliko pordelega grla je opravila bris žrela, vse ostalo je bilo bp. Omenila je, da so bezgavke le malo povečane, kar bi lahko bilo zaradi zoba ali pa manjše viroze. Naročila je preiskave krvi, tudi za mononukleozo. Kri je bila bp, izvid za streptokok negativen.

Pri pregledu urina pa so ugotovili, da ima sin v urinu precej beljakovin (rezultat 3+). Zaradi povečane sedimentacije je zdravnica sklepala na premajhno hidracijo. Naslednji dan so ponovili pregled urina. Sin je prejšnji dan obilno pil. Še vedno je bilo prisotnih preveč beljakovin (2+) ter visoka vrednost sedimentacije.

Na ponovni pregled smo naročeni prihodnji teden. Ker me vrednosti beljakovin v urinu močno skrbijo, vas vljudno prosim za vaše mnenje – ali gre običajno za resno obolenje? Kakšne preiskave lahko pričakujem? Se da kako vplivati na količino beljakovin, s hrano, določeno vrsto čaja..?

Hvaležna vam bom za kakršna koli pojasnila.

Samo s podatkom, da so v urinu prisotne beljakovine, ni mogoče sklepati o kakšni resnejši bolezni. Potrebno je ponoviti preiskavo urina, po potrebi ultrazvok ledvic in potem dalje. Že na prvi podatek pa ni mogoče pojasniti stanja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close