Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Prezgodnja puberteta?

Prezgodnja puberteta?

Spoštovani,

imam vprašanje glede razvoja mojega sina.Pravkar bo star 9 let, visok je 144cm in težek 40 kg.

Zanima me ali je normalno, da se pri njemu pojavljajo dlačice (svetel puh) na spolovilu?

Zadnjič sem ga tudi nehote zalotila pri neke vrste masturbaciji (ne vem ali je spal ali bil buden). Nimam pa občutka, da bi ga zanimala spolnost ali nasprotni spol v tem smislu.

Njegovo razpoloženje je na trenutke muhasto, hitro se razburi, je jokav.

Meni vse skupaj deluje kot zametki pubertete. Zanima me ali so ti pojavi v njegovi starosti normalni ali me mora skrbeti, da gre za prezgodnjo puberteto?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Prezgodnja puberteta, torej pojav sekundarnih spolnih znakov (poraščenosr osramja s temnejšimi, tršimi dolgimi dlakami, povečana velikost testisov, poraščenost pazduhe, telesni vonj, zagon rasti …) je pri fantih določena, če se ti znaki pojavljajo pred 9. letom starosti.

Iz opisa sklepam, da je poraščenost osramja normalna, saj vidite le nežen puhek, razpoloženjske motnje pa so tudi pričakovane tako pri odraščanju na splošno kot tudi pri vstopu in v puberteti.

Puberteta, ki nastopi prezgodaj

https://sl.drafare.com/kdaj-naj-zacne-puberteta/

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close